Confirmacions a Escaldes-Engordany (Andorra)

El dia 4 de maig l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la confirmació a 27 joves de la Parròquia de St. Pere màrtir d’Escaldes-Engordany (Principat d’Andorra). A la seva arribada a la Parròquia el Coprincep episcopal fou rebut per la Cònsol Major de la Parròquia, Hble. Sra. Rosa Gili i pel Rector, Mn. Jaume Soy.

La celebració eucarística fou concelebrada per Mn. Jaume Soy, Mn. Josep Grau que dirigí els cants i Mn. David Codina. Hi assistí un bon grup de fidels que ompliren el temple parroquial, familiars i amics dels confirmands, així com els catequistes de la parròquia que els havien preparat.

A la seva homilia l’Arquebisbe animà els joves confirmands a no renunciar mai a la seva fe que aquell dia Déu els confirmava com a do seu, i ells també confirmaven, tornaven a afirmar. Els demanà que valoressin les tradicions i la cultura cristiana que els han engendrat i que han bastit el Principat d’Andorra, entre elles, la fe catòlica. Va animar els joves a no deixar-se endur per modes fugisseres i a perseverar en la tradició catòlica rebuda a la família, a la catequesi, a la Parròquia, i a ser testimonis del Senyor Jesús. En aquell dia rebien la plenitud de l’Esperit Sant com a do de la confirmació: Déu confirmava el do que havien rebut de petits en el baptisme i ells confirmaven, ara ja adults, el sí a Déu. Serien marcats amb l’Esperit Sant Defensor, un segell, invisible, que els acompanyarà tota la vida i que els permetrà vèncer les temptacions, el mal, el pecat. El principal fruit de la fe és l’amor del qual havien de ser com cristians testimonis amb la seva manera d’actuar però sabent que Déu es manté fidel i és misericordiós més enllà dels nostres pecats, mancances o errades. Els animà a llegir cada dia un fragment del Nou Testament, que l’Arquebisbe els regalaria al final de la Missa, per conèixer les paraules de Jesús i els animà a participar en l’Eucaristia dominical perquè és allà on els cristians alimenten la seva fe. Finalment, dirigint-se als padrins dels confirmands, els animà a ser testimonis de fe i amor per als seu fillols i a parlar amb ells de les coses més importants de la vida, les grans virtuts, entre elles, la fe. L’Arquebisbe recordà la importància del compromís que els padrins acceptaven en aquell dia de ser per als joves un referent, un puntal, sempre, amb la seva vida.

En acabar l’Eucaristia l’Arquebisbe regalà als joves un Nou Testament, en l’edició andorrana de l’editorial Casal i Vall, fundada l’any 1956, l’edició més antiga en un sol volum, en català, de la Bíblia de Montserrat.

 

Compartir