L’Esplai Santa Maria de Balaguer compleix 30 anys d’activitats de lleure

L’Esplai Santa Maria de Balaguer ha celebrat el diumenge 24 d’abril el seu 30 aniversari amb una festa en la que hi van participar els monitors, joves, i adults que han format part de l’esplai i que encara en formen part, i també membres integrants d’altres esplais que formen part de la FEMN d’arreu del Bisbat d’Urgell, l’Esplai Gaspar de Portolà. La festa es va celebrar des de les deu del matí al Molí de l’Esquerrà de la ciutat de Balaguer, amb una vuitantena de persones vinculades a l’entitat, el president de la FEMN i també s’hi va fer present l’alcalde de la ciutat, Il.lm. Sr. Jordi Ignasi Vidal.

En una activitat en la que es van combinar les activitats lúdiques amb la pregària i la reflexió, l’acte central fou el moment en el que el President de la FEMN, Sr. Santi Amores, va adreçar unes paraules als grups assistents, amb les que va agrair la tasca de totes les persones que han passat per la FEMN, les que actualment hi estan al capdavant i totes aquelles que avui ja no hi són però amb l’esforç de les quals ha estat possible aquest projecte de lleure amb valors cristians que s’ha desenvolupat al Bisbat d’Urgell.

Santi Amores va donar les gràcies per “la vostra dedicació diària, la vostra motivació i implicació per a què els vostres infants i joves visquin una educació en el lleure de qualitat. Per a què quan es facin més gran tinguin aquest esperit crític, creatiu i curós per transformar la societat d’aquest país”, tot afegint que “els ciutadans d’aquest país vegin que l’educació en el lleure és vital per a qualsevol persona amb una visió globalitzada de la societat”. Va fer referència a les inquietuds dels infants i joves que han estat respostes i als seus propis records, com a participant infantil i jove i com a monitor, en les vetllades, les excursions, les pregàries i els moments de suport i solidaritat, dels que també en formen part els milers i milers de joves que han passat per les colònies i estades organitzades per la FEMN al llarg de 30 anys a la diòcesi.

Jordi Ignasi Vidal, també va adreçar unes paraules de coratge i agraïment als que formen part d’aquest moviment que cerca donar suport i lleure als joves des dels valors cristians, i finalment, els dos responsables de l’esplai també van adreçar unes paraules als assistents.

Les activitats previstes es van desenvolupar amb l’alegria de retrobament, amb jocs exteriors i ball, i a l’entorn de les dues es va fer la benedicció de la taula en un dinar de germanor compartit pels assistents. A la tarda es va gaudir d’un concert a càrrec de Hao Band.

El Centre Esplai Santa Maria, entitat vinculada a la FEMN, va néixer l’any 1991 amb la finalitat d’oferir un espai de lleure a infants i joves de Balaguer i l’any 1996 va iniciar-se en les colònies d’estiu, esdevenint aquestes darreres l’activitat principal de l’esplai actualment. Si bé la festa s’havia de celebrar el 2021 es va decidir aplaçar fins que millores la situació marcada per la COVID-19.

Compartir