Cant de Caramelles a la Catedral i arreu del Bisbat d’Urgell

El Diumenge de Pasqua florida al matí, i en alguns llocs ja el Dissabte Sant a la tarda, van sortir les colles de caramellaires amb les seves cançons populars, típiques de Catalunya i Andorra, que es canten per Pasqua, per celebrar i anunciar per cases i carrers la bona nova de la resurrecció de Jesús. Són cants molt arrelats a la identitat dels pobles.

A La Seu d’Urgell, el Sr. Lluís Obiols un any més va dirigir el Cor de caramelles de la Germandat de Sant Sebastià, que tradicionalment s’atura a cantar algunes peces davant de la Catedral, a l’Arquebisbe i els fidels que surten de l’Ofici major. Com és costum, l’Arquebisbe d’Urgell es va afegir al cant de dues cançons, en acabar la Missa estacional. Entre d’altres, van cantar una peça “Avui és Pasqua”, de Joan Roure i Jané (1921–1990) del qual se celebra el centenari del seu naixement a Solsona, i que va afincar-se i morir a Andorra. Del seu pas per Andorra la Vella se’n destaca la fundació de l’Orfeó Andorrà i també la seva composició d’una de les dues peces de ball pròpies de la Gresca Gegantera d’Andorra la Vella, el Ball de gegants.

Mons. Joan-Enric va poder saludar tots els cantaires i els músics personalment, entre els quals hi havia l’actual Alcalde de La Seu d’Urgell, i els va felicitar la Pasqua, i es van fer una foto de família de tota la colla.

Compartir