Ofici i Caramelles dels infants a la Catedral de Sta. Maria d’Urgell

Dissabte Sant va estar litúrgicament marcat pel silenci i la pregària prop del sepulcre del Senyor. El 16 d’abril, a la Catedral, Mons. Joan-Enric Vives va presidir la pregària a la Catedral al matí, amb els sacerdots de la ciutat, els seminaristes, membres de la vida consagrada, i fidels. Es féu la celebració solemne de l’Ofici de Lectures allargat amb les Lamentacions, i Laudes, amb la confiança que Déu no abandona entre els morts Aquell que és “el Fill estimat en qui el Pare de la misericòrdia es complau”.

Al migdia van arribar al Claustre de la Catedral els infants del Cor de les Caramelles Infantils, integrat per uns 40 alumnes dels grups de cant coral de l’Escola Municipal de Música i alumnat de 1r a 6è de primària de les escoles Mn. Albert Vives, Pau Claris i La Salle, dirigits pel professor i director Sr. Rafael Llobet. En aquesta activitat, en la que participen infants de tota la ciutat, molts acompanyats pels pares, es lloa la vida nova del Crist Ressuscitat, la Primavera, la Llum i la Vida que reneixen.

Sota l’incomparable marc del claustre romànic del segle XIII de la Catedral, els infants van cantar les cançons de la resurrecció de Jesús en presència de Mons. Vives, del Vicari general i dels pares i mares que acompanyaven els nens i nenes. Músics joves de l’Escola de Música van fer l’acompanyament de les melodies i també va ser present la directora de l’Escola Municipal de Música, Sra. Sònia Lanau. Enguany comptaren amb l’acompanyament instrumental d’un grup d’acordions diatònics integrat per les professores Georgina Fàbregas, Cati Plana i els alumnes del Conservatori de música dels Pirineus Agustí Busquets i Meritxell Fortuny.

També, enguany, i com a mostra de gratitud per la cessió per part del Bisbat de la tercera planta de l’edifici del Seminari a la Fundació Sant Hospital de La Seu d’Urgell, el Cor dels infants va anar a cantar les Caramelles als residents de la residència assistida i unitat sociosanitària que allà hi són acollits, i també van anar a la Llar de St. Josep, com a mostra d’estimació envers els avis que durant dos anys han patit especialment les conseqüències de la pandèmia.

En acabar, es pogueren fer una foto de família al Claustre.

Compartir