Via Crucis i Litúrgia de les Hores al matí del Divendres Sant

Divendres Sant dia 15 d’abril, al matí, molts fidels es van reunir a les diverses Parròquies de la Diòcesi per pregar amb el Via Crucis, tot recordant el camí que Jesús féu, carregant la creu al coll, abans de la seva passió i mort.

Pels carrers del barri antic de la ciutat de La Seu d’Urgell, acompanyats pel Rector i Vicari General, Mn. Ignasi Navarri, els fidels van meditar els passos que Jesús va fer en morir a la creu, en un clima de silenci i pregària.

També pels carrers del barri de Santa Magdalena de La Seu d’Urgell, va tenir lloc un devot Via Crucis presidit per l’Arquebisbe d’Urgell i pel Mossèn Encarregat d’aquella Església, Mn. Jordi Miquel.

Van recórrer els carrers adjacents i al final de la celebració l’Arquebisbe donà una breu al·locució, remarcant que en aquell dia els fidels acompanyaven la creu del Senyor pels carrers del barri de Santa Magdalena i de la ciutat de La Seu d’Urgell com un signe per al nostre món de què Jesús es vol fer proper a les necessitats de tantes i tantes persones i famílies que viuen l’angoixa i el patiment, com una malaltia, ò una alegria, com el naixement d’un infant. Va remarcar l’esforç de molts fidels que malgrat els hi costi caminar, acompanyats dels seus ésser estimats, s’esforcen per recórrer el camí del Via Crucis acompanyant el Senyor. I va voler demanar per la pau especialment a Ucraïna i a tants llocs del món.  Al final del Via Crucis, els fidels, van passar a venerar la creu, amb un gest de respecte i estimació.

Posteriorment, presidit pel Sr. Arquebisbe, a la Catedral tingué lloc l’Ofici de Lectura ampliat amb les Lamentacions i la Passió del Senyor, i seguidament la Pregària dels Laudes (conjunt anomenat Officium Tenebrarum o Ofici de tenebres). Aquest Ofici de pregària agrupa sacerdots i seminaristes, persones de la vida consagrada de la Ciutat, i un bon grup de fidels que celebren així la Litúrgia orant de l’Església en els dies sants de la Passió, la Mort i la Resurrecció del Senyor.

Preveres, diaques i laics amb missió es multipliquen aquests dies a la geografia del bisbat per tal d’ajudar la pregària comunitària a molts indrets que en altres ocasions no és possible.

Compartir