Comença la Setmana Santa amb el Diumenge dels Rams

El Diumenge de Rams s’ha celebrat arreu de la Diòcesi d’Urgell amb la tradicional benedicció dels rams, les processons i la celebració eucarística de la Passió del Senyor.

Famílies senceres amb infants i moltes acompanyades pels avis, s’han acostat a les respectives parròquies per beneir les seves palmes, palmons, i rams d’olivera i llorer, i aclamar Jesús que entra a Jerusalem.

A la Catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell, la celebració va ser presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives i van concelebrar el Vicari Generla i Rector de Sant Ot, Mn. Ignasi Navarri. La celebració fou intensament viscuda pels infants que han participat activament a la litúrgia, prop de l’altar en els moments de lloança i aclamació.

L’Arquebisbe Joan-Enric a la seva homilia destacà les paraules de perdó de Jesús pels qui el condemnaven i mataven, la misericòrdia envers el bon lladre que li demanava que el recordés, i la mort totalment confiada en mans del Pare i pregant amb els salms per ser acollit. La mort està vençuda per l’amor infinit del Crist que s’abaixa i s’uneix a tots els desvalguts i crucificats de la terra. Parlà de les grans sofrences de tants, durant la pandèmia, i en les calamitats i injustícies de les guerres com la que ens commou per la injusta invasió d’Ucraïna, demanant que reaccionem amb fe, amb amor i amb solidaritat envers els refugiats. També valorà la trobada de les famílies, a prop dels infants, que ens són mestres en el seguiment i confiança en Jesús.

A d’altres parròquies, els respectius rectors han presidit les misses i han fet les benediccions de Rams, en commemoració de l’entrada de Jesucrist a Jerusalem, on va ser rebut amb alegria, i amb la gent alçant les palmes i branques d’olivera i llorer per rebre’l, aclamant-lo com a Salvador.

Ha començat així la gran Setmana dels cristians.

Compartir