Exèquies de la Gna. M. Rosa Carrera, religiosa de la Sda. Família d’Urgell

Dijous dia 7 d’abril a l’església de la Residència de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell de La Seu d’Urgell van tenir lloc les exèquies de la Gna. M. Rosa Carrera i Servent, de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, de 88 anys d’edat i natural de Sant Martí de Canals (Lleida).

La celebració fou presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, i concelebrada pels Vicaris Generals d’Urgell, Mn. Josep M. Mauri i Mn. Ignasi Navarri; pel Vicari Episcopal, Mn. Antoni Elvira; per l’Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries i pels preveres de La Seu, Mn. Jordi Miquel, Mn. Lluís Portabella, Mn. Agustí Brescó i Mn. David Codina.

A l’Eucaristia hi foren presents la Gna. Victòria Beltran, Consellera General de l’Institut; l’antiga Superiora General de l’Institut, Gna. Irma Beretta,  la Superiora de la Comunitat, Gna. Pietat Pérez, les altres germanes de la comunitat de La Seu d’Urgell, familiars de la Gna. M. Rosa Carrera i altres religioses, i veïns i fidels de La Seu que l’estimaven i apreciaven, i que van voler acompanyar-la.

A la seva homilia l’Arquebisbe glossà les lectures de la Paraula de Déu proclamades subratllant com la Gna. M. Rosa va exercir en la seva vida com a Superiora General essent una servidora de les Germanes, una “serventa dels servents de Déu”, vivint la seva consagració com a religiosa i el seu servei com a Superiora General sempre servint i lliurant-se pel bé de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell. L’Arquebisbe subratllà com tota vocació, però especialment una vocació a la vida consagrada, és un lliurament de tota la vida, amb generositat, en el carisma concret de l’Institut de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, seguint les petjades de la Beata Anna Maria Janer, a qui la Gna. M. Rosa Carrera sempre va estimar, col·laborant, per exemple, en tot allò necessari per a la seva Beatificació. Darrerament, va unir-se a la passió i a la creu de Crist, compartint el dolor i la malaltia, i ho féu amb actitud d’entrega i sacrifici, sense perdre mai el somriure.

La Germana Maria Rosa Carrera Servent va néixer  a Sant Martí de Canals, Lleida, el 4 de novembre de 1933. La seva educació va ser a la Escola Nacional de Sant Martí de Canals i al Col·legi Sagrada Familia de la Pobla de Segur. El 24 de setembre de 1950 va ingressar al postulantat al Masnou, Barcelona. Va emetre la seva primera professió el 14 d’ abril de 1953 i, la seva professió perpètua, el mateix dia de l’ any 1958. Va ser destinada a les comunitats – col·legis d’Avinyó, Barcelona (1953-54), Matadepera (1954-55), Joaquín Mª López, Madrid,(1955-63) casa d’Estudis Junior d’Avinyó, Barcelona (1963-65), Sabadell (1965-67), Palomeras, Madrid (1967-70), Pobla de Segur (1970-84), El Clot, Barcelona – Casa Provincial (1984-1993). El 1993, el XX Capítol general la va elegir com a Superiora general. Va ser reelegida per a un segon sexenni el 1999 pel Capítol General successiu, càrrec que va desenvolupar fins al 2005. El XXII Capítol General la va elegir 1a Consellera i Vicària. Desprès va ser destinada a Perú on va treballar molt amb l’Església local per donar a conèixer a Jesús i el carisma de  la Beata Anna Maria Janer. Posteriorment va estar destinada a Mèxic, on va gaudir molt de les joves que formaven part de  la casa de formació en aquest moment. Passat el temps va tornar a Espanya sent destinada a la comunitat de Rubí. L’any 2019  va ser  destinada a la comunitat de Seu d’Urgell, on va estar molt a prop de qui, per ella va veure sempre com una Mare, la Beata Anna Maria Janer. Per ella la Mare Janer va ser exemple de allò que ella mateixa vivia en aquest temps de la seva vida. Germana de tots, amorosa, entregada, delicada i sempre servint amb el que ella podia fer.

Compartir