Pregària per la pau a Ucraïna i 2 de març Jornada de dejuni per la pau

El Papa Francesc, a l’Audiència General del 23 de febrer de 2022, va fer una crida a pregar per Ucraïna i per la pau i va convocar per al proper dia 2 de març una Jornada de dejuni per la pau.

Diu el Papa:
Tinc un gran dolor al cor per l’empitjorament de la situació a Ucraïna. Tot i els esforços diplomàtics de les últimes setmanes, s’estan obrint escenaris cada cop més alarmants. Igual que jo, molta gent a tot el món està sentint angoixa i preocupació. Un cop més la pau de tots està amenaçada pels interessos de les parts. Voldria fer una crida als qui tenen responsabilitats polítiques, perquè facin un examen seriós de consciència davant de Déu, que és Déu de la pau i no de la guerra; que és Pare de tots, no només d’alguns, que ens vol germans i no pas enemics. Demano a totes les parts implicades, que s’abstinguin de tota acció que provoqui encara més patiment a les poblacions, desestabilitzant la convivència entre les nacions i desacreditant el dret internacional.

I voldria fer una crida a tothom, creients i no creients. Jesús ens ha ensenyat que a la insensatesa diabòlica de la violència es respon amb les armes de Déu, amb la pregària i el dejuni. Convido tothom a fer del proper dia 2 de març, Dimecres de Cendra, una Jornada de dejuni per la pau. Animo de manera especial els creients, perquè aquell dia es dediquin intensament a la pregària i al dejuni. Que la Reina de la pau preservi el món de la bogeria de la guerra

Compartir