Comunicat del Bisbat d’Urgell sobre les immatriculacions

El Bisbat d’Urgell després de fer-se públic el Comunicat conjunt (24.1.2022) del Govern Espanyol i la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), sobre les immatriculacions fetes per les Diòcesis en el període 1998-2015, vol manifestar el següent:

  1. Que el Bisbat d’Urgell va immatricular legalment, i ara el Govern així ho reconeix, 1.542 béns (esglésies, rectories, ermites, camps rurals… etc.) dels quals no hi ha cap dubte sobre la propietat de l’Església, mantinguda des de segles.
  2. A més, hi ha 50 béns atribuïts en el llistat del Govern Espanyol al Bisbat d’Urgell, dels quals falten dades per a la seva correcta i completa identificació. Caldrà una ulterior informació cadastral.
  3. I encara, consten 5 béns que per error de la llista del Govern s’atribueixen al Bisbat d’Urgell:  2 ja tenen altres propietaris i 3 van ser adquirits per mètodes diferents a la immatriculació.
  4. Volem remarcar que no es tracta, doncs, d’un llistat de béns a retornar per part de l’Església, tal com ha aparegut en diversos mitjans de comunicació, sinó d’un llistat amb les incidències i errors en la relació original del Govern Espanyol lliurada a la CEE.
  5. D’ençà que al juliol del 2020 la Generalitat de Catalunya va fer públic el llistat detallat de béns immatriculats per l’Església Catòlica a Catalunya, el Bisbat d’Urgell ha rebut una única reclamació d’un privat, que no ha tingut recorregut legal.

La Seu d’Urgell, 25 de gener de 2022

Compartir