Les autoritats de l’Església a Europa exhorten a vacunar-se contra la COVID-19

Exhortant la responsabilitat i la cura dels altres a la pandèmia de la COVID-19, i animant la vacunació juntament amb les mesures sanitàries necessàries, el Cardenal Jean-Claude Hollerich, Arquebisbe de Luxemburg i president de la Comissió de les Conferències Episcopals de la Unió Europea (COMECE), i el Reverend Christian Krieger, president de la Conferència de les Esglésies Europees (CEC), han fet una crida conjunta: “En aquest temps d’Advent, manifestem l’amor de Crist mostrant responsabilitat i atenció per tothom. Mentre la pandèmia de la COVID-19 continua per segon any consecutiu, les Esglésies europees animen tothom a observar les mesures sanitàries necessàries i a vacunar-se”.

Les infeccions per COVID-19 segueixen augmentant a Europa, segons els darrers informes. “Les infeccions per COVID-19 segueixen augmentant a Europa, mentre que els metges estan esgotats i els hospitals s’enfronten al risc d’un col·lapse imminent”. I s’explica que els diferents percentatges de persones vacunades a Europa donen una indicació clara de les causes d’aquesta situació dramàtica. A diversos Estats membres de la UE, el nombre de persones que s’han sotmès a una vacunació completa continua essent, lamentablement, molt inferior al llindar necessari per a frenar la propagació del virus, malgrat que les vacunes estan disponibles.

Com una qüestió de responsabilitat i justícia social, expliquen que, després d’haver escoltat els experts, creuen “que la vacunació és actualment la manera més eficaç de lluitar contra la pandèmia i salvar vides”. I reafirmen que la vacunació ofereix protecció no només a ells mateixos, “sinó també als nostres germans i germanes, en particular als més fràgils entre nosaltres”. “És, per tant, un acte d’amor i de cura, i també de responsabilitat i justícia social”.

Reconeixen, a més, “que la decisió de vacunar-se pot no ser fàcil i que hi pot haver moltes raons per a dubtar”. Tot i això, animen “que aclareixin els seus dubtes i prenguin una decisió ben informada després de buscar l’assessorament professional d’autoritats i experts competents”. I recorden que “estem assistint a la difusió d’informació falsa i d’afirmacions infundades a les nostres societats sobre la vacunació, explotant la pandèmia i provocant por i polarització en un moment en què les nostres societats necessiten cohesió, unitat i solidaritat”.

Per aquesta raó, “fan una ferma crida a tots els que tenen responsabilitats a la societat, inclosos els representants polítics i els informadors, així com els membres de les nostres Esglésies, perquè contrarestin qualsevol intent de desinformació”.

També fan “una crida a tota la societat civil perquè conscienciï i animi els ciutadans a prendre mesures responsables per protegir-se a si mateixos i als altres, especialment aquells que no poden ser vacunats per raons de salut o altres raons”. I reiteren la seva crida a la Unió Europea i als seus Estats membres “perquè compleixin els seus compromisos de repartiment de vacunes i intensifiquin els seus esforços globals per garantir un accés equitatiu” a les dosis “per a tots, fins i tot a les regions amb sistemes sanitaris més febles” .

Finalment, recorden que “mentre ens preparem per celebrar el Nadal”, citant el profeta Isaïes, cal preparar al desert el camí del Senyor. “Déu va enviar el seu Fill a la terra per expressar el seu amor i tenir cura de nosaltres”. De manera que “aquesta bella notícia continua essent molt rellevant avui dia. Donem-ne un testimoni viu, mostrem responsabilitat i cura”.

Compartir