Celebració per tots els fidels difunts a la Catedral

L’endemà de la solemnitat de Tots els Sants, l’Església prega per tots els fidels difunts, i especialment pels del darrer any. A la Catedral de Sta. Maria d’Urgell, l’Arquebisbe Joan-Enric va presidir una emotiva celebració exequial per tots els difunts de la Ciutat i de la Diòcesi d’Urgell.

A l’inici de la celebració el Vicari general i Rector de la Parròquia de St. Ot, Mn. Ignasi Navarri, va anomenar tots i cadascun dels 124 difunts les exèquies dels quals s’havien anat celebrant al llarg de tot l’any. Per a tots van demanar pietat i misericòrdia els sacerdots i la comunitat reunida.

A la seva homilia, l’Arquebisbe va glossar la lectura de la Carta als Corintis i l’Evangeli segons St. Joan. Predicà l’esperança que neix de la Resurrecció de Jesucrist, que ens dóna esperança per creure que també nosaltres ressuscitarem. I ens sosté la pregària eficaç del Fill de Déu, que en seu comiat dels apòstols (cf. Jo 17) pregà per aquells que el Pare li havia donat, i la seva pregària ens sosté i esdevé eficaç.

I després glossà dues oracions de la Mare Església en acomiadar els seus fills el dia de les seves exèquies: “Ajudeu-lo sants de Déu, sortiu a rebre’l àngels dels Senyor… Acolliu la seva ànima i presenteu-la a l’Altíssim”, que ens dóna la confiança que tots els sants amb la Verge Maria vindran a rebre’ns, per acompanyar-nos fins a Déu. També llavores exerciran aquesta caritat envers nosaltres. I també es fixà en el Prefaci I dels difunts quan l’Església, en actitud de gran acció de gràcies, canta joiosa que “La mort  no  destrueix la  vida dels qui creuen en Vós, tan sols la  transforma. I si se’ns desfà la casa de l’estada terrenal, en troben una altra d’eterna al cel”.

Animà a recordar els difunts amb amor; i especialment a pregar per aquells que han traspassat en el darrer any, els qui moriren a causa de la pandèmia. Per a tots preguem, apliquem la indulgència plenària, i sentim-los propers, fins que tots ens reunirem i farem la festa eterna del cel, amb el Senyor. La vida té sentit i caminem vers la pàtria amb la promesa ue ens fou realitzada en el nostre baptisme, que “viurem!” per sempre.

Compartir