Montclar honora al seu patró Sant Jaume

Aquests dies d’estiu moltes de les parròquies del nostre Bisbat d’Urgell celebren les seves festes majors, tot i que enguany a causa del Covid-19 s’han suprimit o s’han reduït els actes. A Montclar, un petit poblet de poc més de 100 habitants a l’Arxiprestat de l’Urgell Mitjà, va tenir lloc la Missa en honor del seu patró l’Apòstol Sant Jaume. Un bon grupet de veïns i veïnes van participar de la celebració eucarística, amb una certa tristesa per no poder celebrar com altres anys tot un seguit d’actes en els quals hi participaven els montclarins i gent d’arreu, especialment gent jove.

La Missa va servir per fer un record dels difunts que van morir durant la pandèmia, també per demanar al patró que ajudi el poble i els seus veïns en aquest moments de dificultats i pors que s’està vivint. Mn. Jaume Mayoral a l’homilia va recordar que, com l’apòstol Sant Jaume, ens cal confiar en el Senyor i lluitar per construir un món millor que sap mirar i confiar en Déu. A les pregàries que va llegir la Gna. Ángeles, religiosa de Crist Rei que acompanya la Comunitat Parroquial, va demanar pel final de la pandèmia, i per saber cuidar i estimar a la gent gran.

També es va tenir un record agraït del beat fill del poble, el P. caputxí Agustí de Montclar. Acabada la celebració, prenent les mesures sanitàries pertinents, i a l’exterior de l’església, a l’escalinata d’accés al temple i al Castell de Montclar, es va fer una fotografia de família, esperant que el proper any es pugui celebrar com marca la tradició, la Festa Major de Montclar en honor a Sant Jaume, amb tota la solemnitat, alegria i proximitat entre les persones de totes les edats.

Compartir