Confirmacions a La Massana (Principat d’Andorra)

El dia 9 de juliol l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a 10 joves de la Parròquia de St. Iscle i Sta. Victòria de La Massana (Principat d’Andorra). A la seva arribada a la Parròquia fou rebut per les Hbles. Cònsols Major i Menor de la Parròquia a la Casa Comunal amb qui pogué mantenir una trobada personal i li comentaren la situació de la Parròquia de La Massana després de la crisi sanitària provocada per la pandèmia del Covid-19 i les accions que s’havien dut a terme amb la cooperació unida de totes les sensibilitats polítiques representades al Comú.

Posteriorment el Copríncep es traslladà a l’església parroquial on fou rebut pel Rector, Mn. Lluís Eduard Salinas.

A la seva homilia l’Arquebisbe animà els joves que rebien el sagrament de la Confirmació a perseverar en la pregària i la seva amistat personal amb Jesús que havien desenvolupat i après durant els anys de la catequesi de preparació i els exhortà a ser “sal de la terra i llum del món”, donant testimoni de fe enmig dels seus ambients. Els felicità per com havien viscut els joves a Andorra el llarg confinament imposat i com les Cònsols que havia visitat anteriorment li havien informat sobre els joves que s’havien organitzat voluntàriament per atendre les necessitats de la gent gran i vulnerable de la Parròquia. Finalment els animà a perseverar en la pràctica del bé i de les bones obres ja que el mateix Jesús ja deia que “pels seus fruits els coneixereu” i els va encoratjar a cuidar la virtut de la fe i a ser responsables en les decisions que cada vegada més hauran de prendre com a joves en tots els camps de la seva vida.

Al final de la Missa l’Arquebisbe els regalà un Nou Testament animant els joves a llegir-ne cada dia un petit fragment perquè necessitem nodrir-nos de la Paraula de Déu per viure la nostra vida amb fe i amb obres d’amor.

Compartir