Divendres Sant: Pregària davant el Crist de la Preciossíma Sang

L’Arquebisbe Joan-Enric va presidir, davant la imatge del Crist de la Preciossíma Sang que es custodia a la Catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell el vespre del Divendres Sant, una pregària-meditació sobre “Les Set Paraules de Jesús a la Creu”. 

Les 7 paraules són aquestes i recullen els últims moments de Crist abans de morir:

  • “Pare, perdoneu-los que no saben el que fan” (Lc 23,34)
  • “De veritat t’ho dic: avui seràs amb mi al Paradís” (Lc 23,43)
  • “Dona, aquí tens el teu fill, aquí tens la teva Mare (Jn 19,26-27)
  • “Déu meu, Déu meu, ¿per què m’heu abandonat? (Mt 27,46)
  • “Tinc set” (Jn 19,28)
  • “Tot s’ha acomplert” (Jn 19,30)
  • “Pare, a les vostres mans encomano el meu Esperit” (Lc 23,46)

Aquesta pregària presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric va voler ser un signe enguany que la tradicional Processó del Divendres Sant de La Seu d’Urgell, amb els 10 passos que la componen i que es remunta a l’any 1603, no podrà processionar pels carrers com és costum a causa de la crisi sanitària actual. 

Sota els peus de la Sagrada Imatge del Crist de la Preciossíma Sang l’Arquebisbe Joan-Enric va voler pregar especialment pels qui viuen la pandèmia actual arreu del món, encomanant especialment els malalts i totes les seves famílies. Va demanar la força i l’ajuda de Déu per tots els sanitaris i personal mèdic que en aquests dies fan visible l’amor fratern ensenyat pel Senyor als germans i va encomanar davant la Sagrada Imatge del St. Crist totes les persones que han traspassat a causa d’aquesta malaltia i que, en moltes ocasions, ho han hagut de fer en la soledat i l’absència física dels seus familiars i amics. 


https://youtu.be/LzFIsWcf4Ro

Compartir