Càritas Andorrana està activa, donant els seus serveis

Càritas Andorrana continua donant servei a als seus usuaris però a conseqüència de la situació generada pel Covid-19 ha modificat els mecanismes de cobertura dels serveis del rober i del banc d’aliments. També canvia l’horari d’atenció al públic. Així, a partir del 31 de març serà de 9 del matí a 5 de la tarda. A més, per evitar riscs d’infecció entre els usuaris, treballadors i proveïdors, es continuarà prioritzant l’atenció a través dels telèfons: 806 111 i 339 815 i de l’adreça electrònica caritas.andorra@andorra.ad.

Cal remarcar que des de l’inici d’aquesta situació provocada pel COVID-19, Càritas Andorrana ha continuat donant servei a les persones i famílies amb necessitats, adaptant l’activitat a les mesures de prevenció i les recomanacions de les autoritats sanitàries i del Govern d’Andorra. Per evitar la mobilitat dels usuaris i la transmissió a través de la roba que es deixa als contenidors, tant el Banc d’Aliments com el Rober limiten els seus serveis, però la cobertura d’aquestes necessitats es gestiona a través d’altres mecanismes, com l’entrega de vals de compra d’aliments per a diferents centres comercials i el lliurament de roba a famílies que ho necessitin. Des de Càritas es demana que no es deixi roba als contenidors.

Càritas es va posar a disposició del Govern d’Andorra des del principi de la crisi per a tot allò en què l’entitat pogués ajudar. Així, Càritas està en coordinació amb els tècnics del Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut per tal d’optimitzar els recursos, evitar duplicitats i arribar a tota la població en situació de necessitat.

Càritas Andorrana també ha donat resposta a les demandes específiques produïdes per aquesta situació i ofereix les solucions personalitzades per a cada cas, aprofitant els recursos existents i en funcionament.

Des de Càritas Andorrana, també es destaca la col·laboració que es duu a terme entre les entitats i ONGs del país per a complementar serveis i unificar esforços, canalitzant la solidaritat de la societat andorrana, que ja està donant el seu suport per a  “ajudar-nos a ajudar” davant aquesta pandèmia. En aquest sentit, des de Càritas s’anima tota la societat andorrana a fer aportacions al Fons de Solidaritat, promogut pel Govern per fer front a les necessitats derivades de la lluita contra la Covid-19.

També al rebost de Càritas parroquial de Sant Julià de Lòria continuen efectuant la donació d’aliments a les famílies que ja tenen localitzades. Ho fan “de manera molt discreta”, assegura el seu president, Jordi González. A més, s’han pres molt seriosament la necessitat de preservar la seixantena de voluntaris amb què compta Càritas laurediana i que “es quedin a casa”. González explica que ara gestiona ell personalment el rebost solidari amb les mesures de protecció adequades. El rebost solidari de Sant Julià atén entre quaranta i cinquanta famílies, algunes de les quals es troben “en situació crònica” de pobresa.

Segons Jordi González, la solidaritat està apareixent amb força durant aquesta crisi sanitària i “tothom es posa les piles”. “La humanitat aflora en aquests casos”, conclou.

Compartir