Conferència de Francesc Torralba sobre l’ecologia integral a Guissona

La parròquia de Guissona va organitzar el 4 de febrer una conferència del teòleg Francesc Torralba, a la sala de Plens de l’Ajuntament de Guissona. La sala es va omplir amb l’assistència  d’un centenar llarg de persones. Hi van ser presents el Rector, Mn. Ramon Balagué i el Consell de Pastoral de la parròquia, així com representants de l’Ajuntament.

Torralba, en aquesta ocasió, va tractar el tema de l’eco-espiritualitat i la cura de la Creació. Va centrar el seu anàlisi en les diferents actituds que cada individu pot adoptar en la seva particular relació amb la Natura, que van des de la indiferència absoluta fins a la fusió amb ella oblidant el valor de la persona humana. Cal tenir cura del regal de la Creació però sense identificar-nos amb ella i posant sempre al centre la persona humana. Va destacar el perill d’instrumentalitzar la natura, quan allò que hom pretén de la Natura és tan sols l’obtenció d’un determinat benefici material: portada al seu extrem duu aparellada la seva destrucció, com passa en determinats punts del planeta, com ara l’Amazònia. Però també hi ha el perill de deïficar la natura oblidant que l’home n’ha de ser el centre.

Hi ha un deure ètic de preservar la natura, de mantenir-hi un tracte responsable amb ella, que permeti perpetuar la seva conservació per a  les generacions futures. En aquest sentit, el plantejament del Dr. Torralba,  va recordar allò que, al mes de novembre,  va explicar en l’anterior conferència programada dins del cicle de Diàlegs impulsat per la Parròquia de Guissona, l’expert biòleg Josep Mª Mallarach.

Compartir