La Parròquia de Seró celebra la festa de St. Ramon de Penyafort

El dimarts 7 de gener el poble de Seró honora Sant Ramon de Penyafort en la seva festa votiva en honor del sant. Aquest poble té una Cofraria que data de 1603 dedicada a Sant Ramon de Penyafort. Al migdia l’església es va omplir de fidels de Seró i d’altres vinguts de la Comarca de la Noguera per celebrar la Missa dedicada al sant dominic català.

La celebració va ser acompanyada amb els cants de la Coral “L’Amistat” de Ponts que està dirigida per Mn. Josep Sauter; els cantaires van acompanyar la celebració litúrgica i al final de l’eucaristia van fer un petit repertori de nadales tradicionals. La missa va estar presidida per l’arxiprest de l’Urgell Mitjà, Mn. Ramon Balagué, i a més del Rector de la Parròquia, Mn. Antoni Ballester, també s’hi van fer presents altres preveres de l’arxiprestat, així com el diaca Mn. Josep Caba.

A l’homilia Mn. Balagué va fer una pinzellada de la vida del sant, també va centrar el seu missatge a recordar la importància de treballar pel Regne de Déu, i també que en aquest any que s’acabava d’encetar mirem allò que és més espiritual i no allò tan material. En les pregàries que es van llegir es va demanar també per la gent de pagès, ja que aquesta zona de la Noguera viu de la pagesia i la ramaderia. També es va tenir un record pels dos darrers sacerdots de l’arxiprestat que han mort darrerament, Mn. Àngel Saball i Mn.Josep M. Santesmases.

Al final de la celebració es va beneir la coca per oferir als fidels, la coral va entonar els Goigs de Sant Ramon de Penyafort, i els assistents van passar a venerar la relíquia. Fora del temple es va compartir la coca i el vi dolç; també es va fer un petit sorteig amb la rifa d’uns lots. I abans de marxar la fotografia de família amb la majoria dels que van participar a la festa.

Compartir