Festa de les Religioses de la Sagrada Família d’Urgell a La Seu

El diumenge 29 de desembre, diumenge dins l’Octava de Nadal, es va celebrar la Festa litúrgica de La Sagrada Família de Jesús, Maria iJosep, i la Jornada de la Sagrada Família. 

Aquesta és una festa que es viu amb intensitat a La Seu d’Urgell, on les Religioses de la Sda. Família d’Urgell, prop del sepulcre de la seva Fundadora la beata Anna M. Janer, celebraren en aquell dia una joiosa trobada de les Comunitats de La Seu i Andorra, i l’Eucaristia d’acció de gràcies, dins la qual és tradició que les Germanes de la Sda. Família d’Urgell renovin els seus vots i facin ofrena perenne al Senyor de la seva vida consagrada.

Dins l’Eucaristia es va pregar per les famílies de la Diòcesi i del món, i foren consagrades a Déu per intercessió de la família de Jesús, Maria i Josep.

L’Eucaristia celebrada a la Capella de la Mare Janer de la Residència de la Sda. Família de La Seu d’Urgell fou presidida pel Sr. Arquebisbe Joan-Enric que remarcà a l’homilia la necessitat de mirar contínuament el model de Natzaret per aprendre’n les grans virtuts de l’amor, l’oració, el treball, la cura de les persones febles o malaltes, dels infants i els avis. I féu notar com l’Evangeli de Mateu té interès a remarcar que Jesús patí l’exili a Egipte i hi fou refugiat. I demanà pregàries per les famílies refugiades o exiliades d’arreu del món. 

Les Germanes de la Sda. Família d’Urgell feren aquesta bella pregària de renovació dels vots a l’ofertori:

Renovo la meva consagració a Déu en l’Església,
i el meu compromís de seguir Jesucrist
vivint els vots de Castedat, Pobresa i Obediència,
segons les Constitucions de l’Institut de Germanes
de la Sagrada Família d’Urgell.
Confio en la gràcia de Déu,
que demano per intercessió de la Sagrada Família,
i en l’ajut de les meves germanes,
per ser fidel a la meva consagració.”

Acabada l’Eucaristia tingué lloc un dinar de germanor a la mateixa Residència, que clogué amb recreació i cant de nadales.

Compartir