Recés i trobada nadalenca dels preveres i diaques a Balaguer

Dilluns dia 16 de desembre al Santuari del Sant Crist de Balaguer, i com ja és una bella tradició prop del Nadal, va tenir lloc el recés d’Advent-Nadal de la família presbiteral i diaconal de la Diòcesi d’Urgell, amb l’Arquebisbe Joan-Enric.

Després d’aportar les informacions més rellevants sobre el presbiteri diocesà, l’Arquebisbe oferí una bella contemplació sobre el valor del pessebre a partir de la recent carta del Papa Francesc “Admirabile Signum”.
L’Arquebisbe remarcà com el Bell signe del pessebre cal contemplar-lo amb fe i profunditat ja que és l’Evangeli fet vida. El pessebre manifesta la tendresa de Déu que essent el Creador s’abaixà a la nostra petitesa i és una invitació a “tocar” la pobresa que el Fill de Déu va viure. Va subratllar Maria com la qui ho conservava tot en el seu cor, mestra i model de contemplació, ja que mostra el seu Fill a tots els qui vénen a visitar-lo. Josep és representat com a custodi de la família, al costat de Maria, en una actitud de protecció de l’Infant i de la seva Mare. L’Arquebisbe desgranà el valor dels personatges que col·loquem al pessebre com els pastors, els pobres, els reis mags… Finalment animà els preveres i diaques a viure el ministeri en aquests dies de Nadal de forma que permeti als fidels i a les comunitats transmetre la joia del Nadal.

Després del Recés va seguir una hora de pregària i temps apte per a celebrar el sagrament de la reconciliació. A continuació els preveres van concelebrar l’Eucaristia i van pregar pel Sant Pare Francesc en el seu 83è aniversari de naixement i 50 de ministeri presbiteral. Presidits per l’Arquebisbe, una solemne Eucaristia al Santuari del Sant Crist, va calar en l’ànim de tots, acompanyats per les RR. Clarisses.

Després tingué lloc el dinar nadalenc de la família sacerdotal, amb cant de nadales i atencions als més grans.

Compartir