Trobada de les Missioneres de la Immaculada Concepció a Agramunt

El dia 16 de novembre va tenir lloc a l’Escola “Mare de Déu dels Socós” de la Parròquia d’Agramunt (col·legi fundat l’any 1880) la trobada d’uns 50 membres del MIC (= laïques i religioses de les Missioneres de la Immaculada Concepció) per treballar el Document del “Marc Inspiracional” del pla integrat de formació, una guia per a la formació dels membres de la Congregació sorgida del darrer Capítol general de l’any 2018.

És un treball que aborda com anar del Carisma a la Missió en els centres i projectes on està present l’obra de les Missioneres -que va ser fundada per la religiosa francesa Mare Alfonsa Cavín- present a Catalunya i al món, especialment a Amèrica Llatina i a l’Àfrica, amb centres educatius, hospitals i projectes d’ajuda social als necessitats en barris i poblacions.

A la trobada es va fer present Mn. Jaume Mayoral, Rector d’Agramunt, que va agrair la tasca que fa l’escola confessional i com aquestes trobades ajuden a millorar l’àmbit de treball i acollida que han d’oferir les escoles amb ideari de centre catòlic.

Aplegats en les instal·lacions de l’escola agramuntina van iniciar la trobada amb una pregària, després van rebre els materials de treball, que tot seguit van treballar per grups i després van fer una posada en comú on el diàleg va ser ben viu i enriquidor. Van valorar i aprofundir les dimensions que des del carisma de la Congregació i la tasca endegada han de portar a viure i potenciar la Comunitat, l’Espiritualitat i la Missió.

El treball compartit entre laics, laïques i germanes religioses és un tret particular de la Congregació des de la seva fundació, on a través de l’educació i la sanitat, i ara amb implicació en projectes socials, es promou “adaptar-se a la realitat i procurar fer i rebre el bé, educant i sanant”.

Després de compartir el dinar, els assistents a la trobada van visitar el Museu del Torró i tot seguit l’església parroquial de Santa Maria, on van poder admirar la portalada esculpida del segle XIII, i dins del temple la capella de la Mare de Déu dels Socós, que dóna nom a l’escola de les Missioneres de la Immaculada Concepció a Agramunt, una escola que acull des de guarderia, a educació infantil i primària, i que es fa present en la tasca evangelitzadora i de col·laboració amb la parròquia agramuntina, i de retruc a totes les poblacions de la Ribera del Sió.

Compartir