Trobada Centres d’Esplai de la FEMN a Bellvís

Dissabte 5 d’octubre Bellvís va acollir la Trobada de Centres d’Esplai de la Fundació d’Esplais de Santa Maria de Núria (FEMN) que cada dos anys s’encarrega d’organitzar un dels esplais membres. Aquest any va tocar a l’esplai Xino Xano, amb la col·laboració dels esplais: Sió i Guissona i el suport dels membres del Patronat, l’equip de la Fe i la Parròquia de la Mare de Déu Assumpta de Bellvís. A més a més dels esplais organitzadors, van participar en totes les activitats programades: Gaspar de Portolà, Santa Maria i l’Albada de la parròquia de Balaguer; La Freixa de la parròquia de Penelles, AINA de la parròquia de Canillo i els grups Txt del Bisbat.

El fil conductor de la Jornada va estar la festa popular de Bellvís “Els Firals”, i els nens i els monitors van fer una divertida gimcana pel poble. Al migdia va tenir lloc a l’església parroquial l’Eucaristia que va estar cantada pel grup musical de la FEMN i preparada pel grup de la Fe-FEMN. Presidida pel Consiliari general de la Fundació, Mn. Joan Pau Esteban, acompanyat per Mn. Josep Maria Aresté, Rector de Bellvís, Mn. Ramon Balagué, consiliari dels esplais Xino-Xano i Sió, i Mn. Jaume Mayoral, Consiliari de Demarcació de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. També es va fer present el President de la FEMN, Sr. Eloi Villalta i altres membres de la Fundació d’Esplais Santa Maria de Núria, que van agrair la tasca que es fan als esplais i que de vegades es poc reconeguda per la nostra societat, una tasca que agermana nens, monitors i famílies.

La celebració va subratllar la importància de la història dels esplais, a través de la seva música, els seus símbols i sobre tot per fer, des de sempre, del temps de lleure un espai de formació i educació integral i per tant espiritual. Mn. Esteban va recalcar a la homilia la importància de sentir-se capaços de transformar el món, de cuidar-lo i estimar-lo. Acabada la celebració i abans de cantar tots junts l’Himne de la Mare de Déu de l’Alegria, Mn. Balagué va explicar la història popular de la Mare de Déu de les Sogues (patrona de Bellvís).

Acabada la missa i a l’exterior de l’església es van interpretar diferents balls populars que es fan per la festa dels Firals (darrera setmana de juliol), i que van ser molt aplaudits pels nens i monitors dels esplais. Després i en cercavila, acompanyats pels gegants de Bellvís i la Colla de Grallers es va anar fins al pavelló poliesportiu per compartir el dinar, i la gresca de la tarda. Poc després i abans de compartir el berenar ofert per l’Associació de Dones de Bellvís “Pou d’Or”, el grup d’animació infantil “Xip Xap” va fer ballar, saltar i passar-s’ho molt bé als nens i nenes dels esplais i els seus monitors.

Com deia el Pere, un nen de l’esplai “La Freixa”, “un dia molt divertit, per fer amics, jugar i no estar al sofà de casa avorrit”, sembla que l’objectiu de la trobada es va aconseguir amb escreix una vegada més. Amb l’esperança i la il·lusió de retrobar-nos d’aquí a dos anys, quan tots siguem una mica més grans, fent camí, compartirem noves experiències en la propera trobada dels centres d esplai de la FEMN.

Compartir