Festa del voluntariat a la Llar Sta. Anna dels Franciscans de Creu Blanca

El dissabte dia 6 de juliol, a la Llar Santa Anna dels Germans Franciscans de Creu Blanca, al Castell del Remei (Penelles), va tenir lloc la ja tradicional festa de família i diada del final de curs amb el nombrós voluntariat que admirablement hi treballa, així com els religiosos, els acollits i les seves famílies. 
La Missa molt concorreguda i molt ben preparada per la comunitat de Germans fou presidida per l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives i hi van concelebrar Mn. Carles Albert Ospina i Mn. David Codina. Hi van assistir l’Il·lm. Sr. Alcalde de Penelles, Sr. Eloi Bergós; la Sra. Vicepresidenta del Consell Comarcal i Alcaldessa de Bellmunt d’Urgell, Sra. Sònia Valero.

A l’inici de la missa el Germà Superior de la Comunitat, Gmà. Miguel Ángel Montero Luque, va voler agrair la presència de tots a l’Eucaristia i a la posterior celebració destacant com sempre els Germans Franciscans de Creu Blanca volen que la seva atenció als residents sigui una autèntica obra d’amor i que s’hi puguin sentir com en una Llar.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric va glossar les lectures proclamades d’aquell diumenge on Jesús “en designà encara setanta-dos, i els envià que s’avancessin de dos en dos cap a cada poble i a cada lloc on ell mateix havia d’anar”. Mons. Vives destacà com el passatge evangèlic mostra que l’Evangeli i el missatge de Jesús no és només per uns quants, els 12, sinó que és per a molts més, per a tothom, ja que el món té necessitat de Jesús. I l’Església sempre és enviada al món, seguimt el voler fer Redempció de la Trinitat.

També destacà que havíem de viure amb alegria poder compartir la trobada de tots i l’Eucaristia d’acció de gràcies, agraint ben sincerament el treball de tantes persones que permeten que la Llar Santa Anna sigui una autèntica “llar” i una família, per a les persones que hi viuen i que tenen necessitats especials i destacà que quan donem realment, rebem molt més d’elles perquè ens ensenyen allò més important a la vida: la gratuïtat i l’amor. L’Arquebisbe destacà com això és l’autèntic carisma Franciscà de Creu Blanca que impregna els treballadors i voluntaris de la Llar i que es traspua i destacà el valor de fer festa i celebrar la fe, perquè d’alguna manera anticipem el banquet del cel. Animà els fidels a saber valorar el treball generós i entregat dels Germans Franciscans de Creu Blanca que, com a religiosos consagrats, amb la seva presència i el seu estil evangèlic fan present l’amor de Jesús pels més pobres i els vulnerables.

En finalitzar la celebració es va procedir a fer el tradicional acte de record i homenatge al fundador de l’Institut, el P. Isidoro Lezcano, amb la tradicional ofrena floral davant el seu bust al jardí. 

Un berenar de germanor amb els residents i els familiars i voluntaris on l’Arquebisbe pogué saludar i compartir l’ambient festiu amb tots, clogué la joiosa celebració d’acció de gràcies.

Compartir