Inauguració exposició sobre la Bíblia a Madrid

CaixaForum Madrid presenta La Biblia. Un viaje por las lenguas del mundo. Organitzada per “la Caixa” amb la col·laboració del Govern d’Andorra i l’Arxiprestat d’Andorra, la mostra reuneix els 1.600 volums que componen aquesta sorprenent col·lecció d’exemplars de la Bíblia, en més de 1.900 llengües diferents.

Es tracta de l’extensa col·lecció de Pere Roquet cedida a l’Arxiprestat de les Valls d’Andorra, que des de 1995 atresora exemplars de l’Antic i el Nou Testament procedents dels cinc continents. Més enllà del seu significat religiós, la col·lecció permet valorar la diversitat lingüística mundial.

Amb més de 6.000 milions d’exemplars publicats segons algunes estimacions, la Bíblia és el llibre més editat de la història, així com l’obra més traduïda. En l’actualitat és possible llegir-la totalment o parcialment en 3.350 llengües.

Entre les Bíblies exposades, destaquen exemplars com la Bíblia Septuaginta o l’escrita en esperanto; llibres llegits en la clandestinitat, com una Bíblia procedent de Corea del Nord; volums en llengües minoritàries o en perill d’extinció, així com adaptacions a nous llenguatges, com una Bíblia en format de còmic.

La mostra va ser inaugurada el dia 27 de juny a CaixaFòrum de Madrid amb sengles parlaments per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons Joan-Enric Vives; l’impulsor de la col·lecció de Bíblies, Pere Roquet; el Director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró, i la Ministra de Cultura i Esports del Govern d’Andorra, M.I. Sra. Sílvia Riva.

La Biblia. Un viaje por las lenguas del mundo es pot visitar del 27 de juny a l’1 de setembre de 2019 a CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36).

Compartir