Festa del patró dels polítics a Barcelona

El dia 21 de juny l’Arquebisbe i Copríncep Joan-Enric Vives va presidir a St. Ramon de Penyafort de Barcelona la tradicional festa de St. Tomàs More, màrtir, patró dels polítics que organitza l’Associació “Persona i Democràcia”.

Acompanyat pel Rector Mn. Ramon Batlle i per Mn. David Codina, va celebrar l’eucaristia i a l’homilia va remarcar l’exemplaritat del màrtir St. Tomàs More, laic, pare de família exemplar, jurista, escriptor (Utopia 1516) i polític, Canceller del rei Enric VIII d’Anglaterra, que defensà la veritat i la llibertat de consciència davant l’arbitrarietat del rei i la separació anglicana, i morí decapitat el 1535 a Londres.

També va destacar aquells reptes més grans que avui marquen el treball polític per les persones i el bé comú: digniitat, justícia, medi ambient,  migrants, demografia, pau i sostenibilitat, entre d’altres.

I acabà amb una breu memòria del Missatge del Papa Francesc per la Pau d’aquest any, que parlava de la vocació dels polítics i citava les vuit benaurances del polític del Cardenal Xavier Van Thuan, en procés de beatificació.

Un sopar de germanor va permetre continuar la reflexió amb polítics cristians de diverses sensibilitats.

Compartir