Festa de Sant Antoni de Pàdua a Ponts

El dijous 13 de juny, festivitat de Sant Antoni de Pàdua, va tenir lloc a Ponts la tradicional festa en honor del sant franciscà, que ens dóna exemple  d’obediència i humilitat. Així, a la tarda i al carrer Vilanova, que venera una imatge del sant en una capelleta, va tenir lloc el rés del Rosari per devoció al sant. Més d’un centenar de persones s’hi van aplegar per resar juntes la pregària del rosari, que es va oferir pels difunts del darrer any, però també pels paletes -dels qui Sant Antoni és patró- i també Mn. Jaume Mayoral ho va oferir pels estudiants de l’Institut que aquests dies fan els exàmens de la selectivitat.

En acabar es va repartir coca i xocolata entre tots els que van assistir a la celebració, en un bonic clima de devoció al sant i d’agraïment per mantenir les tradicions del poble. La festa clogué quan les alumnes del curs de Sardanes del Centre Cívic van ballar diferents peces, i a les danses es van afegir altra gent.

Una tarda de tradició que va portar fins a la capelleta de Sant Antoni molta gent, de totes les edats, entre elles l’Alcaldessa en funcions, i veïna del carrer Vilanova, Il·lma. Sra. Alba Basomba.

Compartir