Trobada dels Canonges de Catalunya a Solsona

Dijous dia 6 de juny es va celebrar la Trobada anyal de Canonges de les Diòcesis amb seu a Catalunya, aquest any a Solsona. Per primera vegada hi van assistir tres canonges de la Seu-Col·legiata de Manresa, i també el Vicari General de Sant Feliu de Llobregat, diòcesi que no te Capítol Catedral, com tampoc no en té el Bisbat de Terrassa. Del Bisbat d’Urgell hi van participar sis Canonges capitulars.

L’acolliment per part del Sr. Bisbe de Solsona Mons. Xavier Novell i els seus Canonges va ser molt reeixida. Van resar l’Hora entre dia (Sexta) i es va projectar (com a primícia) un bonic documental sobre la diòcesi de Solsona, que properament es projectarà a totes les comarques d’aquell Bisbat.

La visita a la Catedral amb explicacions del seu arquitecte, els va portar a venerar la Mare de Déu del Claustre, patrona de la ciutat. Van celebrar amb tota solemnitat l’eucaristia a la Catedral, presidida pel Sr. Bisbe, i van acabar amb el dinar de germanor i una sobretaula compartint les realitats de les diverses Catedrals de les Diòcesis amb seu a Catalunya.

Compartir