Confirmacions a Agramunt

Diumenge dia 2 de juny, festa litúrgica de l’Ascensió del Senyor, l’Arquebisbe d’Urgell va administrar el sagrament de la Confirmació a 20 joves i 3 adults de la Parròquia de la Mare de Déu Assumpta d’Agramunt. Concelebrà amb l’Arquebisbe el Rector, Mn. Josep Uriel Álvarez Bedoya i Mn. Ferran Solé, prevere adscrit a la Parròquia. Abans de la celebració va poder trobar-se amb les dues comunitats religioses de la Vila, les Concepcionistes i les Filles de Crist Rei. 

A l’inici, l’Arquebisbe va demanar unir-se en comunió amb el Sant Pare Francesc en el seu viatge a Romania. I a la seva homilia va destacar com l’Ascensió significa la Glòria de Jesús que després de la seva vida terrenal, avui el contemplem glorificat: Jesús és Déu. L’Ascensió no significa que Jesús ens hagi abandonat sinó que sempre ens acompanya: pel Baptisme i per la Confirmació ens hem incorporat a Jesús i res no ens pot separar d’Ell. És el nostre Senyor, el Bon Pastor, que estarà amb nosaltres cada dia fins a la fi del món. 

Mons. Vives animà els fidels a saber mirar cap amunt, recordant el que el sacerdot diu en la Missa: “amunt els cors, sursum corda”. És a dir: tenir durant el nostre dia a dia el Senyor Jesús present en la nostra vida quotidiana i en les nostres activitats ordinàries. Crist que ens coneix, malgrat els nostres pecats i limitacions, farà que puguem estar units a Ell. Així ens ho va dir: “me’n vaig al Pare però tornaré a vosaltres. No us deixaré pas orfes”. Això ens ha d’omplir d’alegria. Déu pot oferir la seva gràcia de forma impetuosa, com ho va fer amb l’Apòstol St. Pau en la seva conversió, però moltes vegades l’Esperit Sant vessa la seva gràcia “gota a gota” cada dia. Mons. Vives animà els confirmands a deixar-se regar cada dia gota a gota per l’Esperit Sant, de manera que la gràcia divina inundi el seu cor i els amari: a través de la pregària diària, la participació dominical a l’Eucaristia, el rebre sovint el sagrament del perdó, llegir la Bíblia, ser solidaris amb els pobres, etc. Finalment exhortà els confirmats a ser coherents a viure la fe cristiana per ser testimonis de Jesús. 

Al final de la celebració l’Arquebisbe regalà als joves un Nou Testament que cada confirmat va besar com a signe d’estimació a la Paraula de Déu. A continuació els confirmats van passar a venerar la imatge de la Mare de Déu dels Socors amb devoció, a la seva capella de l’església parroquial. 

Compartir