Remodelació de Sant Julià de Lòria, amb un nou mosaic al presbiteri del P. Rupnik

La parròquia de Sant Julià de Lòria està enllestint les obres de remodelació del temple de Sant Julià i Sant Germà amb la instal.lació d’un gran mosaic en el presbiteri i capelles laterals obra del jesuïta d’origen eslovè, el P. Marko Ivan Rupnik, coincidint amb el 20è aniversari de la coronació de la Mare de Déu de Canòlich, que se celebrarà el proper dia 25 de maig, dia del tradicional aplec al Santuari de Canòlich.

El Rector de la Parròquia, Mn. Pepe Chisvert va procurar una visita d’obra el dijous 23 de maig amb els Cònsol Major i Menor de la Parròquia, representants dels industrials que ho han fet possible, el Despatx d’arquitectes Casamajó que ha dígit les obres, i el mateix P. Rupnik, que va explicar com s’ha volgut explicar a través dels mosaics tota una pedagogia vinculada amb Sant Germà i Sant Julià.

Després, a la nit, l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra va poder visitar les obres, quasi finalitzades, i saludar personalment el P. Marko Rupnik i el seu equip, als quals va agraïr i felicitar pel treball realitzat. També va poder saludar els membres del Consell Parroquial i tots junts es van poder fer una foto de família davant del mosaïc del presbiteri, que ja havia estat netejat de l’andami de treball i que es podia gaudir en tota la seva extensió i qualitat. El Rector, Mn. Pepe Chisvert, va informar Mons. Vives de l’evolució dels treballs juntament amb el P. Rupnik i també d’alguns detalls finals de l’obra. Posteriorment van tenir un sopar de molta germanor, on l’Arquebisbe pogué conèixer encara més detalls d’aquesta magnífica obra i dels artistes que cooperen amb el P. Rupnik.

Una vintena de persones de diverses edats i nacionalitats han treballat en la instal·lació del mosaic, al llarg de cinc dies, per fer possible el projecte, que inclou una capella especial per la Mare de Déu de Canòlich i un baptisteri renovat, il·luminació específica, i tot realitzat des d’“una visió espiritual de l’espai” com el P. Rupnik va explicar als mitjans de comunicació andorrans en la roda de premsa de la visita d’obra.

Les obres de remodelació van començar fa cinc anys i ha inclòs la remodelació de l’altar, l’ambó i la seu. 

Per finalitzar, Mn. Chisvert va anunciar que la dedicació de l’altar i la benedicció dels nous mosaics tindrà lloc el dilluns de Pentecosta a les 19.30 hores, en un acte que estarà presidit per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep Episcopal Mons. Joan-Enric Vives i que comptarà amb la presència de les autoritats lauredianes.

Compartir