Trobada de preveres joves amb Mons. Cristóbal López, Arquebisbe de Rabat

Dilluns dia 20 de maig a la Casa d’espiritualitat Maria Immaculada de Tiana, Barcelona, va tenir lloc una trobada amb els preveres de Catalunya incardinats en els darrers 10 anys que convocava l’Arxidiòcesi de Barcelona i ampliada amb les altres Diòcesis amb seu a Catalunya. Hi van assistir preveres de Barcelona, Lleida, St. Feliu de Llobregat, Vic i Urgell. La trobada fou presidida pel Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, pels Bisbes Auxiliars Mons. Sergi Gordo i Mn. Antoni Vadell i va comptar amb la presència de l’Arquebisbe d’Urgell, Secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Fou una trobada de comunió i de reflexió on les ponències anaren a càrrec de Mons. Cristóbal López Romero SDB, Arquebisbe de Rabat (Marroc).

Mons. Cristòbal López va ajudar els preveres a redescobrir la joia del ministeri viscut amb esperit missioner, sobretot quan no es veuen els fruits o quan es troben grans obstacles a la missió evangelitzadora. Ell té cura pastoral d’una Arxidiòcesi en un país musulmà on no s’hi poden fer conversions al cristianisme, ja que el Codi penal castiga el proselitisme. L’Arquebisbe de Rabat presentà en 3 intervencions la situació de la seva Diòcesi de Rabat, la seva pròpia experiència pastoral al llarg dels seus llargs anys de ministeri sacerdotal salesià i finalment oferí als presents uns textos i reflexions que van treballar per grups amb una reflexió conjunta.

L’Arquebisbe de Rabat (1952 – Vélez Rubio, Almería) des de ben petit va viure a Badalona amb els seus pares, amb un ambient humil i molt treballador. Salesià des de 1968, després dels estudis de Teologia, va ser ordenat sacerdot el 19 de maig de 1979 a St. Paulí de Nola de Barcelona pel Cardenal Narcís Jubany. Diplomat en Magisteri, llicenciat en Estudis Eclesiàstics, és també Llicenciat en Ciències de la Informació. El 1984, als 32 anys, després d’un temps entre la comunitat gitana de La Perona, demanà anar a missions i va ser destinat a Paraguai, on va passar-hi 18 anys. Va ser Provincial de Paraguai de 1994 al 2000. Mons. Cristóbal López coneixia ja el Marroc perquè de 2003 al 2010 va ser director de la comunitat salesiana, de l’escola i del centre de formació professional Don Bosco de Kenitra (Diòcesi de Rabat). En aquest temps, va ser també membre del Consell Presbiteral i del Consell Diocesà per a l’Educació Catòlica. Posteriorment fou Provincial de Bolívia i actualment era el Provincial dels Salesians de Catalunya i d’altres comunitats d’Espanya amb seu a Sevilla.

El presbiteri de la Diòcesi de Rabat el formen 32 sacerdots  i un centenar de religiosos i religioses. Església viva però minoritària en país totalment musulmà, que actualment creix amb l’emigració subsahariana. Recentment ha estat qui ha rebut el Sant Pare Francesc en el seu viatge a Marroc.

D’Urgell hi van participar 8 preveres.

Compartir