Missa funeral en record de Mons. Jaume Traserra

El divendres 1 de febrer, a les 11 h. del matí, a la Catedral de Solsona, va tenir lloc la missa funeral en record del bisbe emèrit de Solsona, Mons. Jaume Traserra Cunillera.
Va ser presidida pel bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell, i concelebrada per l’arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, el bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez Valls, l’Abat de Poblet, P. Octavi Vilà, i una cinquantena de preveres. Molts fidels de la diòcesi van arribar-hi en autocars i cotxes particulars per acomiadar el bisbe Jaume, omplint quasi tota la catedral.

Els cants que han acompanyat la celebració han estat diversos, destacant l’Himne de la Coronació de la Mare de Déu del Claustre i el Virolai a la Mare de Déu de Queralt.
A l’homilia el bisbe de Solsona va comentar el text de l’Apocalipsi “Mira sóc a la porta i truco…”, que va indicar que era un text molt rellevant per al bisbe Jaume Traserra i resum de tota la revelació cristiana del Déu que en Crist ens ha vingut a salvar, respectant la llibertat humana i oferint la seva gràcia.

En acabar la celebració, l’arquebisbe d’Urgell fou invitat a pronunciar unes paraules recordant el bisbe Jaume com bon amic seu que era, n’havia estat professor de Dret i amb ell havien participat en el Consell episcopal del Cardenal Jubany i posteriorment foren cridats a ser bisbes auxiliars del Cardenal Carles i ordenats amb Mons. Pere Tena en el mateix dia 5 de setembre de fa vint-i-cinc anys. El bisbe Xavier també va parlar al final de la missa als seus feligresos i va demanar si volien passar a donar-li el condol com a familia que se sentia del bisbe Traserra.

Fotos: Lluís Closa

Compartir