Aplec de Sant Silvestre a l’Arxiprestat de l’Urgell Mitjà

El passat 31 de desembre va tenir lloc el darrer Aplec de l’any de l’Arxiprestat de l’Urgell Mitjà. Un any més la petita esglesiola, situada al capdamunt de la Serra de Dalt, va acollir la trobada festiva, popular i religiosa en honor del titular de l’església, el Papa Sant Silvestre I (314-335). 

Ja de bon matí i malgrat la boira alta que cobria Ponts, un bon grup de persones, convocades pel Centre Excursionista Pontsicà, van fer el trajecte a peu. Una caminada que els va portar fins dalt de l’església, passant per diferents indrets de Ponts, de la Baronia de Rialb i d’Oliola. Al migdia i amb el toc de la campana, va tenir lloc la celebració de la missa en honor de Sant Silvestre, la imatge del qual presidia l’altar. Mn. Jaume Mayoral va parlar a l’homilia del paper dels papes al llarg de la història, i com molts pontificats, com el del Papa Silvestre, van treballar per la justícia i la fraternitat dels pobles. En un altre moment es va referir a la necessitat de treballar per construir un món millor, amb una referència explícita al respecte a la natura i la creació, seguint les línies de l’encíclica “Laudato si”. També van tenir un record per als difunts que descansen en el cementiri de l’església, en especial els traspassats durant el darrer any. A la celebració es van fer presents l’Alcalde d’Oliola, Il·lm. Sr. Santiago Cisquella i la Regidora de l’Ajuntament de la Baronia de Rialb, Sra. Mª Dolors Caelles.

A la sortida de la celebració i al costat de la foguera que ajudava a refer-se del fred, es va repartir coca, xocolata i vi dolç, que abans havien estat beneïts. Tampoc no hi va faltar la fotografia de família dels assistents, i els desigs per part de tots d’un venturós i joiós any nou 2019, que estava a punt de començar.

Compartir