Benedicció del pessebre de Castellciutat

La benedicció del pessebre de l’església de Castellciutat, aquest diumenge 16 de desembre a la tarda, va apropar la història del poble als aproximadament 80 veïns que hi van assistir.

L’historiador Carles Gascón va oferir una xerrada sobre els origens i l’evolució de Castellciutat i la seva parròquia, destacant alguns trets curiosos, com ara que aquest nucli es troba entre els més antics del Pirineu, i que originàriament es va formar a on actualment es troba l’hotel El Castell, però es va traslladar a la seva ubicació actual quan es va construir la fortalesa de defensa de Castellciutat (l’actual hotel).

L’acte va prosseguir amb la intervenció del pessebrista Joan Ribó -autor del pessebre juntament amb el ferrer Andreu Bonet, ambdos veïns de Castellciutat-, qui va explicar alguns detalls de la realització del pessebre que enguany arriba a la seva tercera edició amb la novetat de la incorporació d’una maqueta de la catedral de Santa Maria d’Urgell.

Finalment el vicari general de la diòcesi d’Urgell mossèn Ignasi Navarri va fer una bonica pregària de benedicció del pessebre.

Compartir