Visita del Consell General de les Missioneres de la Immaculada Concepció a Agramunt

Els 12 al 14 de novembre tres religioses del recentment elegit nou Consell General de les RR. Missioneres de la Immaculada Concepció, encapçalades per la Superiora General, Gna. Isabel Vázquez Rodríguez, van visitar la Comunitat de Germanes d’Agramunt que tenen la titularitat del Col·legi Mare de Déu dels Socós d’aquesta població, i reberen la trucada de l’Arquebisbe Joan Enric, que coneix la nova Superiora General des del seu temps com a bisbe auxiliar de Barcelona.

Van ser acollides en aquests dos dies per la Comunitat d’Agramunt, amb la seva Superiora Gna. Justina Moreno i pel Rector Mn. Josep Uriel Àlvarez. També van tenir una trobada fraterna amb la Comunitat de Filles de Crist Rei d’Agramunt.

El nou Consell va ser escollit pel Capítol general que van celebrar a Pozuelo de Alarcón (Madrid) del 2 al 14 de juliol de 2018. 

Deprés d’un llarg procés de reflexió el Capítol va determinar la reconfiguració de l’Institut en un Organisme únic. Les Germanes escollides per animar aquest procés durant el proper sexenni són: Isabel Vázquez (Espanya), Lucía Medina (Paraguai), Yngrid Calles (Veneçuela), Rosa Mª Ayingono (Guinea Equatorial), Ángela Mª Granada (Colòmbia – membre de l’equip de reflexió de Pastoral Juvenil Vocacional de la CONFER) y Esmilce Santacruz (Paraguai).

L’Institut de les Missioneres de la Inmaculada Concepció va ser fundat a Mataró (Barcelona) l’any 1850 per Alfonsa Cavín Millot, ajudades pel bisbe Costa i Llobera. Està present a 13 països i compta amb 9 Comunitats de Germanes i laics que integren la família Concepcionista.

Compartir