Festa de la M. de Déu del Pilar a La Seu d’Urgell

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va presidir el 12 d’octubre, la missa amb motiu de la festa de la Mare de Déu del Pilar a la Llar de St. Josep de La Seu d’Urgell. Concelebraren amb l’Arquebisbe Mn. David Codina i Mn. Lluís Rourera, sacerdot resident a la Llar de St.  Josep.  En iniciar l’Eucaristia, l’Arquebisbe va demanar que la Mare de Déu del Pilar cobrís i protegís tota l’Església, també Espanya en la seva festa Nacional, i totes les Autoritats de l’Estat i, finalment, va voler tenir un record per tota la comunitat Iberoamericana de la qual també participa i es troba unit el Principat d’Andorra, ja que comparteix llengua, cultura i les fondes arrels cristianes.

A la seva homilia l’Arquebisbe va recordar com Maria és Pilar de fe i va demanar saber-nos refugiar sota el seu mantell celestial i fer realitat el que diu l’oració col·lecta de la Festa litúrgica de la Mare de Déu del Pilar: “concediu-nos, per la seva intercessió, fortalesa en la fe, seguretat en l’esperança i constància en l’amor”. Mons. Vives va destacar com l’Evangeli proclamat en la Festa del Pilar (Lc 11,27-28) destaca que davant la lloança que rep Jesús per part d’una dona que crida entre la gent ell respon: “Més aviat sortosos els qui escolten la Paraula de Déu i la guarden”. L’Arquebisbe va demanar saber escoltar i alimentar-nos cada dia de la Paraula de Déu en l’Eucaristia diària i a estimar la Mare de Déu sota l’advocació del Pilar, que segons una venerable tradició, es va manifestar a Saragossa sobre una columna o pilar, signe visible de la seva presència, i es va aparèixer a l’apòstol St. Jaume per animar-lo en la tasca de predicar l’Evangeli. Tinguem per tant confiança que Maria ajudarà sempre els apòstols i ens traurà de qualsevol desànim o dificultat.

Així mateix, en aquell mateix dia, el Degà del Capítol Catedral, Mn. Xavier Parés, va presidir la Missa de la festa de la M. de Déu del Pilar a la S.E. Catedral de Sta. Maria d’Urgell amb la presència dels fidels de la parròquia. També Mn. Ignasi Navarri, com a Vicari general i Rector de St. Ot, va ser convidat a celebrar una Eucaristia a la Caserna de la Guàrdia Civil de La Seu d’Urgell en honor de la seva Patrona, i a la qual va assistir el Representant personal del Copríncep episcopal, Mn. Josep M. Mauri així com altres Autoritats.

Compartir