Confirmacions a Sta. Maria de Balaguer

Dissabte dia 5 de maig a l’església de Sta. Maria de Balaguer va tenir lloc la celebració del sagrament de les confirmacions de 62 joves, dins l’Eucaristia del diumenge VI de Pasqua. Presidí l’Eucaristia l’Arquebisbe d’Urgell acompanyat per l’Arxiprest Mn. Joan Pujol, i Mn. Ramon Solé, Mn Jordi Profitós, Mn. Alfons Velásquez i Mn. David Codina, amb el diaca Mn. Antoni Baldomà. En una església plena de gom a gom, era visible l’alegria dels confirmands i dels catequistes, dels padrins i familiars, dels professors de les escoles i de la comunitat cristiana de Balaguer. 
L’Arquebisbe a l’inici uní a tots els motius d’acció de gràcies de la Pasqua, 3 motius més: la Pasqua del malalt, la diada de la mare i el final del terrorisme d’ETA que remarcà com un desafiament per al futur en la reconciliació i la pau. A l’homilia destacà que l’anhel profund de la persona humana de ser estimat i estimar, ens ajuda a captar el nucli central de la revel.lació de Jesús: que Déu és Amor i que som fills estimats de Déu Pare i amics per sempre de Jesús. 
Parlant als més joves, els féu descobrir que ser amics de Jesús és ser agregats irrevocablement a la seva amistat. Ell ens agrega a si mateix com uns membres d’un grup de whatsapp, i mai no ens en traurà. Val la pena estimar tothom com Ell, i donar la vida pels qui estimem. Finalment els demanà que preguessin cada dia, que participessin a l’Eucaristia dominical i que es mantinguessin en el servei i l’amor. 

Al final tots els confirmats van rebre un recordatori de la Parròquia i un Nou Testament de l’Arquebisbe, que els animà a llegir-lo i posar-lo en pràctica, malgrat que sigui “perillós” per a la gent instal·lada o egoista.

Compartir