Confirmacions a Puigcerdà

El diumenge Vè. de Pasqua, 29 d’abril, l’Arquebisbe d’Urgell va administrar el sagrament de la Confirmació a 26 joves de la Parròquia de Santa Maria de Puigcerdà. Abans de la celebració van dinar plegats, en un bon clima de germanor, l’Arquebisbe amb els preveres de l’arxiprestat de Núria-Cerdanya, invitats pel Rector de Puigcerdà. I també van visitar les darreres obres realitzades al presbiteri del temple de St. Domènec i a l’antic claustre dels frares dominics. Va assistir a la celebració l’Il·lm. Sr. Alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira.

L’Arquebisbe Joan-Enric va insistir en la bella simbologia evangèlica d’aquell diumenge, del cep i les sarments, o l’arbre i les branques, que quan són vivificades per la saba de l’arbre, donen fulles, flors i sobretot fruits. I va insistir als joves confirmands i a tots els fidels que per a un cristià és essencial la unió amb Crist, ja que “sense Ell no podríem fer res”. Unió feta de pregària, vivència de l’Eucaristia, escolta de la Paraula i coherència d’obres de servei i d’amor, recordant el que havia proclamat la segona lectura de la  Carta de Sant Joan,que l’amor calia que fos d’obres i de veritat, concret i compromès. També recordà que Jesús ens havia parlat de les podes necessàries en la vida de tota persona, que ens fan créixer, i donar més i millor fruit. Acceptar les dificultats, fracassos, penes i sofrences, perquè ens ajuden a millorar i a aprofundir en la fe i l’amor.

Animà els joves a viure aquella celebració de la Confirmació com una renovació de la seva personal unió amb Crist, “con-firmant” Déu el seu do de l’Esperit i ells confirmant el compromís de fe confiada en Déu i de pertinença a la comunitat eclesial.

Al final de la celebració la Parròquia va regalar als joves un exemplar dels quatre Evangelis, que l’arquebisbe remarcà que els han d’ajudar a trobar el camí de l’amistat profunda amb el Senyor.

En acabar, l’Arquebisbe amb el Sr. Rector Mn. Josep Grau i l’Alcalde Sr. Albert Piñeira i amb un grup de feligresos visità les obres del presbiteri que ara llueix una bella remodelació que posa més en relleu la seu, l’ambó i l’altar del temple.

Compartir