Conferència a l’Escola Catequètica de Ribes de Freser

Dilluns dia 23 d’abril, festivitat de St. Jordi, a la parròquia de Ribes de Freser, l’Arquebisbe d’Urgell va oferir una conferència al grup de l’Escola Catequètica de les parròquies de la Vall de Ribes de Freser. La conferència versà sobre el proper Sínode de Bisbes previst per l’octubre sobre “els joves, la fe i el discerniment vocacional” i la situació de la Delegació de joventut al Bisbat d’Urgell.

Mons. Vives presentà als participants el Document de la Reunió pre-sinodal per a la preparació de l’Assemblea General Ordinària del Sinode de Bisbes que tindrà lloc a Roma a l’octubre. Aquest document és un resum de les aportacions de tots els participants, basat en el treball de 20 grups lingüístics i en la participació de 15.000 joves connectats online a través de grups de Facebook. Aquest document és una de les fonts, entre d’altres, que conformaran l’ Instrumentum Laboris que contribuirà al treball de Sínode de Bisbes de 2018. El document insisteix en tres punts bàsics i fonamentals com són la fe i la vocació, el discerniment i l’acompanyament. Entre els instruments a utilitzar destaquen els nous mitjans multimèdia, les trobades de joves, l’art i la bellesa, l’adoració, meditació i contemplació i, sobretot, el testimoni.

Un diàleg amb els assistents a l’escola catequètica i la celebració de l’Eucaristia a la Parròquia de Ribes de Freser clogué la jornada.

Compartir