Confirmacions a Bellvís

Diumenge III de Pasqua, dia 15 d’abril, l’Arquebisbe d’Urgell va administrar el sagrament de la Confirmació a 11 joves de la Parròquia de la Mare de Déu Assumpta de Bellvís. Concelebraren amb l’Arquebisbe, el Rector, Mn. Josep M. Aresté i Mn. David Codina.
Mons. Vives presidí la celebració eucarística dominical de Pasqua A la seva homilia explicà als joves confirmands catequèticament el misteri de la Resurrecció de Jesucrist a partir de l’Evangeli proclamat en aquell diumenge (Lc 24,35-48). L’Arquebisbe utilitzà el símil de la boira que acostuma a acompanyar la població de Bellvís durant bona part de l’hivern però que finalment és vençuda pel sol que la dissipa i la desfà. La resurrecció de Jesucrist és aquest Sol que baixa del cel i que dissipa les nostres “boires” amb la seva Resurrecció. La nostra vida a vegades és colpida de moltes “boires” com poden ser la malaltia, la manca de feina, la precarietat laboral, la desesperança, la depressió, la manca de fe, la pèrdua d’una persona estimada, la drogaddicció o altres addiccions, que sembla que impedeixen que hi “veiem” i seguim el camí de la vida. Però ens cal confiar que darrere de la boira arriba el Senyor Ressuscitat, la Llum del món, que les dissipa i ens fa capaços de saber portar les nostres “boires”, ja que confiem en el seu amor que les dissipa i ens dóna escalfor en el cor per a saber continuar amb coratge, fe i esperança el camí. Fins i tot algunes “boires” o dificultats en la vida, poden ser un element pedagògic que ens poden ajudar a continuar el camí de la vida posant en el centre el que realment és més important: Déu, la família, les persones que ens estimen i evitant que posem el nostre cor en altres “ídols”. Animà els joves a encomanar-se sempre a Jesús Ressuscitat i tal com ho demanava aquell diumenge en l’Evangeli, a ser els seus testimonis en el món. Finalment, exhortà els joves a tenir molt present la Mare de Déu de les Sogues, Patrona de Bellvís, i acudir sovint a ella en les “boires” que puguin trobar a la vida.

Al final de la Missa la Parròquia regalà als joves un petit recordatori de la seva confirmació i l’Arquebisbe el llibre del Nou Testament, recordant com pel contingut escrit en el Nou Testament molts cristians han hagut de donar la seva vida fins a vessar la sang.

Compartir