Confirmacions a Sta. Maria de Balaguer

L’Arquebisbe d’Urgell va administrar el sagrament de la Confirmació el dia 6 de maig a l’església de Sta. Maria de Balaguer a 65 joves. Estava acompanyat de l’Arxiprest, Mn. Joan Pujol; Mn. Jordi Profitós, Mn. Alfons Velásquez, Mn. Pau Vidal i Mn. Ramon Solé, Mn. David Codina i el diaca Mn. Antoni Baldomà.
 
L’Arquebisbe tot comentant les lectures del Diumenge IV de Pasqua o del Bon Pastor remarcà la imatge tant suggeridora de Crist Porta d’accés a Déu i als germans. Quan sembla que totes les portes se’ns tanquen hem de tenir confiança en Jesús, que és porta sempre oberta. Només per Ell, que és Camí, Veritat i Vida, arribem a la plena comunió amb Déu i som omplerts de l’Esperit Sant que ens ensenya a pregar, a estimar, a servir, i a mantenir l’esperança enmig de les proves de la vida. Ell ens dóna vida i vida en abundància.

En aquest diumenge en què s’escau la Jornada Mundial de pregària per les Vocacions i pel clergat natiu, l’Arquebisbe demanà que tota la comunitat pregués amb intensitat per les vocacions, i que els joves confirmands sobretot, visquessin la seva vida com una vocació. Déu vol que cada cristià escolti la seva veu i hi respongui amb generositat, segons els talents rebuts, i aculli la missió que Déu li encomani amb total obediència i donació. Necessitem les vocacions al sacerdoci i a la vida consagrada però també al matrimoni fidel i a la responsabilitat dels laics enmig del món. 

L’Arquebisbe regalà als joves un Nou Testament i els urgí a tenir-lo com a llibre-guia en el camí de la vida ja que, sobretot les paraules de Jesús en els Evangelis, són Esperit i són Vida.

Compartir