Reunió dels Arxiprestos de la Diòcesi

Dilluns dia 25 de gener a la Casa del Bisbat de La Seu d’Urgell i presidits per l’Arquebisbe Joan-Enric va tenir lloc la reunió dels Arxiprestos de la Diòcesi. El tema fonamental de la reunió fou tractar les activitats a dur a terme durant l’Any de la Misericòrdia.

El Sr. Arquebisbe va informar sobre els “Missioners de la Misericòrdia” que a Urgell seran Mn. Ignasi Navarri, Vicari General i Mn. Antoni Elvira, Vicari Episcopal de Pastoral. Els missioners de la misericòrdia són sacerdots enviats pel Papa als quals els donarà autoritat per perdonar pecats especialment greus fins i tot aquells reservats a la seu papal i estaran presents a totes les diòcesis com a “signe viu de com el Pare acull a tot aquell qui busca el perdó” (Misericordiae Vultus n.18)

Els Arxiprestos van posar en comú les iniciatives que a cada Arxiprestat s’han preparat per viure la Quaresma en l’Any de la misericòrdia i van compartir un diàleg fructífer sobre propostes i accions concretes a dur a terme a cada Arxiprestat: fulletó explicatiu de l’any de la misericòrdia, suggeriments litúrgics i pastorals, elaboració d’un nou Via Crucis sobre la misericòrdia fet pel Canonge Penitencier d’Urgell, Mn. Manuel Pal, etc.

També reberen informació sobre l’estada del Sr. Arquebisbe a Terra Santa, Betlem, Gaza i Jordània i aprofundiren en la situació delicada que actualment viuen els refugiats, especialment els sirians i iraquians cristians. Altres temes de la reunió foren la preparació d’un pelegrinatge diocesà a Roma en l’Any Jubilar previst pels dies 25 al 29 d’abril; la informació d’unes convivències dels preveres d’Urgell al Santuari de Montserrat els dies 6 al 8 de juny i informació sobre una Jornada Presbiteral dels preveres de tot Catalunya, a Vic, el proper 11 d’abril de 2016, amb ocasió del centenari de la mort del Venerable Dr. Josep Torras i Bages, bisbe de Vic.

Compartir