Recepció en honor del Cos Diplomàtic acreditat davant d’Andorra

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va oferir la tarda del divendres 17 d’octubre al Palau Episcopal una recepció en honor del Cos Diplomàtic acreditat davant el Principat d’Andorra, a la qual van assistir els caps de les legacions diplomàtiques d’una trentena de països, encapçalats pel Nunci de Sa Santedat a Andorra i Espanya i Degà del Cos Diplomàtic, Mons. Renzo Fratini.

A la recepció, que va començar a les cinc de la tarda, van assistir també els representants de les principals institucions del Principat d’Andorra, encapçalats pel Síndic General i la Subsíndica General, M. I. Sr. Vicenç Mateu i M. I. Sra. Mònica Bonell, i pel Cap del Govern, M. I. Sr. Antoni Martí, acompanyat del Ministre d’Afers Exteriors, Excm. Sr. Gilbert Saboya, i altres ministres del seu gabinet. També han estat presents el Representant Personal del Copríncep Episcopal i el Director de Gabinet de la Representació del Copríncep Francès; el Vicari General d’Urgell i el Vicari Episcopal per a l’Acció Pastoral, i nombroses personalitats de la societat andorrana.

Mons. Renzo Frantini va obrir l’acte amb un breu discurs en el que, tot fent referència a la commemoració enguany del centenari del començament de la I Guerra Mundial, va subratllar la importància cabdal de la diplomàcia per establir i enfortir relacions de cooperació i amistat entre les nacions del món, així com per a solucionar els eventuals conflictes que hi puguin sorgir, i es va congratular de que Andorra tingui, cada cop més, un paper destacat dins l’escenari internacional.

Tot seguit, va intervenir l’Arquebisbe d’Urgell, que va agraïr les paraules del Nunci de Sa Santedat i la presència dels Ambaixadors que van assistir a l’acte, i, tot expressant-se en català, espanyol, francès i anglès, ha pronunciat el discurs que us transcrivim íntegrament.

Després dels parlaments, el Copríncep Episcopal, acompanyat de Mons. Fratini, el Síndic General i el Cap del Govern, va saludar personalment i un per un tots els assistents, i a continuació es va servir un aperitiu com a cloenda de l’acte.

Cliqueu aquí per accedir a l’àmbum de fotos

img 0692img 0689img 0691

Compartir