Una missa solemne a la Catedral clourà el Mil·lenari de Sant Ermengol

stermengol

Els dies 4 i 5 de noviembre el Bisbat organitza unes jornades culturals de divulgació del sant patró de la diòcesi d’Urgell

Els propers dies 4 i 5 de novembre el Bisbat d’Urgell ha organitzat la cloenda dels actes de celebració del Mil•lenari de Sant Ermengol, amb la celebració d’unes jornades culturals que volen aprofundir en la figura i el temps del sant bisbe.

Dins el programa d’actes d’aquesta celebració es pronunciaran tres conferències a la Sala Sant Domènec de La Seu d’Urgell, i una Missa Solemne a la Catedral de Santa Maria.

El divendres 4 a les set de la tarda, després de la inauguració, el catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de Barcelona Dr. Josep Hernando Delgado, oferirà la conferència titulada “L’Església a l’entorn de l’any mil”. A les vuit del vespre, el Dr. Francesc Fité Llevot, professor titular d’Història de l’Art de la Universitat de Lleida, parlarà sobre “L’art a Catalunya en temps del bisbe Sant Ermengol”. Dissabte a les onze del matí, el Dr. Prim Bertran Rogé, professor titular d’Història Medieval de la Universitat de Barcelona, desglossarà “La figura de Sant Ermengol”.
Els actes seran presidits per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives. Es preveu l’assistència de nombroses autoritats eclesiàstiques, i de l’àmbit polític i social local i d’Andorra.

Per a cloure els actes, a dos quarts d’una del migdia se celebrarà una Missa Solemne presidida per l’Excm. I Rvdm. Sr. Arquebisbe metropolità de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, i concelebrada per Mons. Joan-Enric Vives i Sicília, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra i els bisbes de Solsona, Mons. Xavier Novell, de Girona Mons. Francesc Pardo i de Vic, Mons. Romà Casanova.

Compartir