Inauguració de 6 habitatges tutelats a la Fundació Clara Rabassa d’Andorra la Vella

pict0319
Dijous 17 de març, durant la inauguració de 6 habitatges tutelats a la Fundació Clara Rabassa d’Andorra la Vella, l’Arquebisbe i Copríncep Mons. Joan- Enric Vives va fer una crida a les institucions i a les persones perquè es mantingui una generositat “transversal” que faci possible projectes de suport a tothom qui ho necessiti tant per part de les Administracions com a través de fundacions privades al servei dels altres. L’acte es va celebrar a les dotze del migdia, amb l’assistència del Cap de Govern d’Andorra, M.I. Sr. Jaume Bartumeu; la Ministra de Salut, Benestar i Treball, M.I. Sra. Sílvia Bonet; i la Cònsol Major d’Andorra la Vella, Hble. Sra. Rosa Ferrer.

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep, que també és president de la Fundació, va beneir les noves instal•lacions, acompanyat per l’Arxiprest de les Valls, Mn. Ramon Sàrries; per la delegada de l’Arquebisbe per a la Fundació, Sra. Roser Jordana; i pel Secretari i Cap de Gabinet, Mn. Cinto Busquet, i els altres membres del Patronat de la Fundació “Clara Rabassa”.

Mons. Vives va dir en el seu parlament que “continuem el llegat de la Sra. Clara Rabassa amb força”, i va destacar el coratge de dur a terme les obres en l’actual moment, per tal de donar servei a la gent gran i la gent necessitada. Per aquest motiu, ha considerat aquestes instal•lacions molt significatives.

El Copríncep va fer una doble crida, a les institucions i administració i a les persones, de tal manera que aquesta dimensió social que es manifesta en l’acció de la Fundació Clara Rabassa, sigui transversal: “m’agradaria que tothom fes un gest -quan disposa d’uns diners- per mantenir el suport a les persones que ho necessiten”, remarcant que no és només una tasca de les administracions, sinó que tots els ciutadans som cridats a fer-ho. “Els demano que a Andorra ens recordem de compartir”, va assenyalar, per afegir que el Principat hauria d’excel•lir en fundacions privades al servei de les ajudes a l’esport, els infants, els minusvàlids, els necessitats…

Habitatges

Es tracta de sis habitatges exteriors de 40, 55 i 65 m2 -dos dels quals estan adaptats per a minusvàlids- que són destinats principalment a gent gran que encara gaudeix d’una certa autonomia. Amb tot, també hi poden optar persones més joves amb mobilitat reduïda. Aquests habitatges estan situats a la planta baixa de la mateixa Residència Clara Rabassa i compten amb menjador-sala d’estar, cuina, habitació i bany. Les persones que els lloguin podran comptar -si ho sol•liciten- amb l’ assistència i els serveis comuns de la mateixa residència d’avis “Clara Rabassa”.

pict0312pict0316pict0317pict0328pict0330

Compartir