L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep fa una crida davant el cos diplomàtic acreditat a Andorra per a l’enfortiment de la fonamentació ètica de la democràcia

Mons. Vives també ha demanat als Ambaixadors presentes a l’acte el suport dels països que representen per reforçar la relació entre el Principat i la Unió Europea.
L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep, Mons. Joan-Enric Vives, ha recollit les paraules de Benet XVI al seu recent discurs al Westminster Hall de Londres per fer una crida davant el Cos Diplomàtic acreditat al Principat d’Andorra per a l’enfortiment dels principis ètics de la democràcia, i ha demanat també als Ambaixadors el suport dels països que representen per “ajudar a construir unes relacions equilibrades i compensades amb el Principat d’Andorra, sobretot en l’àmbit europeu, per fer possible el reforçament de la relació amb la Unió Europea, el seu entorn més immediat i el més potent estímul per al rellançament de la seva economia”.
Mons. Vives va fer aquesta crida en la recepció al Cos Diplomàtic que va tenir lloc el dijous 30 de setembre a la tarda al Palau Episcopal, i a la qual van assistir prop d’una trentena d’Ambaixadors acreditats al Principat, a més de les delegacions diplomàtiques dels Ambaixadors residents a Andorra, encapçalats t
ots ells pel Nunci de Sa Santedat davant Andorra i Espanya, i Degà del Cos Diplomàtic acreditat a Andorra, Mons. Renzo Fratini. A la recepció van assistir també el Síndic i el Subsíndic General, M. I. Srs. Josep Dallerès i Esteve López; el Cap de Govern d’Andorra, M. I. Sr. Jaume Bartumeu, acompanyat del Ministre d’Exteriors del seu gabinet, M. I. Sr. Xavier Espot; el Director del Gabinet de la Representació del Copríncep francès, Sr. Pascal Escande; representants de les principals institucions andorranes i de la Cúria diocesana i nombroses personalitats dels àmbits polític i econòmic del Principat. Va intervenir en primer lloc el Nunci de Sa Santedat, qui va tenir paraules d’elogi per a l’esforç de modernització que ha fet el Principat en els darrers anys, tot mantenint-se fidel a les seves arrels històriques i culturals, i va expressar, en nom propi i del conjunt del Cos Diplomàtic, el desig d’una convivència pacífica i de prosperitat material i espiritual per a Andorra i els andorrans.

 

Mons. Vives va començar el seu parlament (en el qual va alternar l’ús del català amb el castellà, el francès i l’anglès) agraint les paraules de Mons. Fratini i l’assistència dels Ambaixadors presents a la recepció, així com l’acollida que els Estats que representen dispensen al Principat d’Andorra en el si de la comunitat internacional. I va destacar especialment la presència “particularment activa” d’Andorra en els fòrums de defensa dels drets humans i amb l’adhesió als convenis que emanen d’ells.

Es tracta, va dir l’Arquebisbe i Copríncep, “del reconeixement d’aquells valors morals, que creients i no creients podem compartir, i que Sa Santedat el Papa Benet XVI -en el seu recent i ja famós discurs al Westminster Hall de Londres- assenyalà com a inspirats i radicats en la religió, amb major fermesa que per contingents majories sociològiques o per la mera idea del pacte social.”

Inspirant-se també en les paraules de Benet XVI pronunciades al Westminster Hall, Mons. Vives va cloure el seu parlament amb una crida a la solidaritat vers els pobres i els països que pateixen la crisi econòmica “amb més grans i doloroses conseqüències”, tot recordant que “on hi ha vides humanes pel mig, el temps és sempre limitat”, i que el desenvolupament humà integral dels pobles del món és certament “una empresa massa gran com perquè fracassi”.

Prèviament a la recepc

ió de la tarda, l’Arquebisbe i Copríncep va rebre el mateix dijous al matí al Palau Episcopal les Cartes Credencials dels següents Ambaixadors davant el Principat d’Andorra:

Excm. Sr. Altay Efendiyev, Ambaixador d’AZERBAITJAN
Excm. Sr. Ayman Abdulsamie Zaineldine, Ambaixador d’EGIPTE
Excm. Sr. Nikoloz Natbiladze, Ambaixador de GEORGIA
Excm. Sr. Leonardo Visconti Di Modrone, Ambaixador d’ITÀLIA
Excma. Sra. Jolanta Balciunienè, Ambaixadora de LITUÀNIA

Adjuntem a continuació el text íntegre del discurs de l’Arquebisbe i Copríncep davant el Cos Diplomàtic acreditat al Principat d’Andorra.

_dsc0752

 

_dsc0761_dsc0769_dsc0794_dsc0815
Compartir