Mons. Vives expressa al President de la República de Portugal l’estimació profunda del Poble Andorrà pel Poble Portugués

El Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives i Sicília, ha rebut aquest migdia al Palau Episcopal l’Excm. Sr. Aníbal Cavaco Silva, President de la República de Portugal. El Sr. Cavaco Silva és el primer Cap d’Estat estranger que visita el Principat d’Andorra, on va ser rebut ahir al vespre pel Copríncep Episcopal i el Representant del Copríncep Francès, acompanyats dels representants de les màximes autoritats del país, en un acte solemne a Casa de la Vall davant del monument a la Constitució.

A la recepció al Palau Episcopal, i després d’una breu salutació en què ha agraït la visita a Andorra del President de Portugal, Mons. Vives ha obsequiat el Sr. Cavaco Silva amb una edició de La Bíblia en català, il·lustrada per l’artista urgellenc Perico Pastor. De la seva banda, el Sr. Cavaco Silva ha imposat al Copríncep la Gran Creu de l’Orde de Cristo, en reconeixement al seu decidit suport institucional i espiritual als afectats per l’accident a les obres del Túnel dels Dos Valires el novembre passat, en què van morir sis treballadors portuguesos. La Gran Creu de l’Orde de Cristo és una de les condecoracions més antigues i la més alta distinció honorífica de l’Estat portuguès.

Posteriorment, el Copríncep Episcopal ha ofert a l’Excm. Sr. Aníbal Cavaco Silva i el seu seguici un dinar d’honor en nom dels Coprínceps a les dependències de Palau, que s’ha clos amb un brindis (el text del qual adjuntem en un document a part) on Mons. Vives ha recordat que “des de fa anys molts ciutadans dels nostres pobles s’han entrecreuat en els camins de la recerca del progrés, del treball i del benestar. La comunitat portuguesa és la tercera més nombrosa a Andorra. Tots hem pogut constatar les virtuts dels vostres nacionals i els apreciem profundament. Ho han manifestat, fa ben poc, les mostres de dolor i de solidaritat de tot el Poble Andorrà i de les seves Autoritats, a l’hora trista de l’accident de treball, que costà malauradament la vida i la salut d’un grup dels vostres ciutadans. Els portarem sempre al cor, com hi portem tots els portuguesos que han col•laborat a fer gran el nostre país andorrà”.

Mons. Vives amb el President Anibal Cavaco Silva i esposa, al Palau episcopalMons Vives i el president Anibal Cavaco Silva parlen al Palau EpsicopalMons Vives obsequia amb una Biblia il·lustrada per Perico Pastor al president Anibal Cavaco

Imatge de la condecoració

Compartir