Els grups TXt de 3r i 4t d’ESO viuen una experiència social impactant: l’Alternativa

Els grups TXt de 3r i 4t d'ESO viuen una experiència social impactant: l'AlternativaAquest cap de setmana -25 i 26 de gener- 18 nois i noies dels grups de TXt de La Seu d’Urgell, Tremp, Balaguer i Ribes de Freser han pogut gaudir d’un cap de setmana ben complert: l’Alternativa.

Aquest cap de setmana, a més de ser un motiu de trobada i de compartir entre els TXt’s, també és una oportunitat per a conèixer realitats de pobresa i de marginació força impactants.

El divendres a la nit, els nois i noies arribaven a Barcelona, a l’escola de la Sagrada Família d’Urgell del carrer Avinyó, enmig de Ciutat Vella.


El dissabte al matí, el grup es va dirigir, ben d’hora, a Sant Boi, al Parc Sanitaria dels germans de Sant Joan de Déu, on conegueren d’aprop en què consisteixen les malalties mentals, visitaren el parc sanitari, i conversaren amb personal de l’equip mèdic, voluntaris, germans de Sant Joan de Déu i usuaris del centre.

Després de dinar (al menjador del personal sanitari), el grup tornà a Barcelona. Es dirigiren al barri del Raval, on de camí al lloc on anaven, van poder veure d’aprop i de forma impactant, el gran nombre de dones que practica la prostitució, en condicions miserables. 

El lloc on van anar del barri és un local anomenat “El Chiringuito de Dios”, on un grup de persones, es dedica a donar de menjar calent i a ajudar persones sense sostre. Algunes d’aquestes persones que fan seguiment de les necessitats que viuren homes i dones al carrer, també van viure al carrer. Així, aquests van explicar als adolescents què feien i sobretot, perquè havien estat al carrer, la seva vinculació a l’alcohol i les drogues, i moltes altres qüestions.

Abans de sopar, tornant a l’escola, el grup va tenir un moment de compartir com havien experimentat aquestes visites i aquestes trobades. Realment, la sensació de sentir-se colpits i impressionants va ser el sentiment generaltizat.

A la nit, el grup va fer un passeig per la ciutat, per tal de relaxar-se una mica després de la intensitat de la jornada.

Al dia següent, diumenge, van celebrar plegats l’eucaristia, viscuda i emotiva, i amb un moment especial: 4 dels integrants del grup van fer el compromís TXt i van rebre el fulard per part dels seus monitors i monitores.

A mig matí, l’autocar ens esperava per la tornada a casa. La Pasqua Jove és la propera trobada!

la foto 3p1010137p1010143p1010168p1010177p1010189p1010212p1010225

Compartir