Mn. Emili Villegas és ordenat de prevere a la Catedral de Santa Maria d’Urgell

La Catedral de Santa Maria d’Urgell ha acollit el diumenge 21 de juliol la celebració de l’ordenació de prevere de Mn. Emili Villegas i Artacho, que ha estat presidida per Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell, i a la qual han assistit gran quantitat dels sacerdots de la diòcesi. La familia del jove i molts dels seus companys i amics d’Andorra, la Cònsol Major d’Andorra la Vella Rosa Ferrer i el Conseller del Comú Eron Estany, a més de fidels de Tremp i Andorra i d’altres llocs de la Diòcesi han omplert de gom a gom la basilica.

En acabar la lectura de l’Evangeli, l’Església local va demanar al bisbe que ordenés Mn. Villegas i aquest va expressar davant de l’Arquebisbe i de tots els fidels la seva voluntat de complir el seu ofici segons el voler de Crist i de l’Església. A la seva homilia Mons. Vives va posar en relleu la crida d’Amor que significa la tasca d’imitar Jesús, el Bon Pastor, vers els altres que ha d’animar la vida del prevere, treballant per tots els germans, especialment els pobres, pels immigrants, i per aquells que més ho necessiten, i va exhortar Mn. Emili Villegas de dur a terme aquest vocació amb il·lusió i força d’esperit, seguint el signe renovador del papa Francesc.
Després de les lletanies, on tots els presents van implorar l’ajuda de Déu i de tots els sants, va tenir lloc la imposició de mans de Mons. Vives i dels preveres presents, i la pregària de consagració, moment ben emotiu i nucli de l’ordenació. Mn. Emili Villegas ha participat de la Liturgia de l’Eucaristia, exercint per primera vegada el seu ministeri, concelebrant amb l’Arquebisbe i altres membres del presbiteri.
En acabar la cerimònia, ha agrait el suport de totes les persones que han fet possible la seva vocació, des del capellà que el va batejar, Mn. Josep M. Solé, i que també hi era present, als sacerdots que l’han acompanyat en el seu camí, i molt especialment a la seva familia i les comunitats que l’ajuden.

Compartir