El Festival Canòlich Music s’obre al públic de famílies joves i vol donar un missatge de comunitat

 Lluis Plana, delegat de Joventut; Mn. Pepe Chisvert, delegat d'Ensenyament i Rector de Sant Julià de Lòria i Sr. Carles Álvarez, Conseller Major del Comú de Sant Julià de LòriaEl Festival Canòlich Music s’ha obert a un públic més heterogeni, després que persones d’edats diverses i famílies joves amb infants s’han interessat pel projecte. El dimecres 22 de maig, els delegats de Joventut i d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell i el Conseller Major de Sant Julià de Lòria -indret on es farà el Festival- han ofert dades d’inscrits, han explicat com s’està duent a terme la divulgació de la celebració i han convidat tothom d’Andorra, de Catalunya i d’arreu a participar-hi.

Aquest és l’únic festival d’aquestes característiques que s’està duent a terme en aquests moments a Catalunya, i és la primera vegada que s’organitza un acte d’aquesta magnitud i estil al Principat d’Andorra. Serà el dia 1 de juny, el cap de setmana després del tradicional i popular Aplec de Canòlich -que té lloc aquest cap de setmana- i vinculat d’alguna manera a les festes dedicades a la Mare de Déu.

Quinze dies abans de la celebració del Festival, ja hi ha unes tres-centes persones inscrites, i es comencen a complir els objectius marcats pels organitzadors: arribar a les persones a través d’un missatge de comunitat, des de la llibertat de cadascú, obrir un espai on tothom es senti còmode, perquè hi haurà diversos estils de grups i activitats, inclosa una Missa Gospel a la parròquia de Sant Julià de Lòria. Així ho han explicat Mn. Pepe Chisvert, delegat d’Ensenyament i Rector de Sant Julià de Lòria i Lluis Plana, delegat de Joventut.

L’activitat, que acull a artistes de renom internacional com els cantautors Migueli i Àlvaro Fraile,; grups catalans, com 70xset i Kairoi i un grup de Gospel de gran reputació, Twocats pel Gospel, s’ha pensat com un cap de setmana de vivència i de lleure, i s’està promocionant a esplais, escoles i grup d’adolescents. Els àpats i allotjaments es faran en establiments de la parròquia amb l’objectiu de dinamitzar la població i el seu comerç. S’han disposat activitats de lleure el dia després del concert, a Naturlàndia i a Caldea, pels grups de diverses edats interessats.
Els moments més multitudinaris seran el concert a la nit i, prèviament, la Missa Gospel, a la que tindran prioritat d’entrada aquelles persones que portin acreditació, a causa de la limitació d’aforament. Es podrà seguir, però, a través de la televisió de Sant Julià.
S’espera que el gruix d’inscrits es faci en els propers dies, a mesura que les xarxes socials que s’han posat en marxa amb el Festival Canòlich Musi, siguin més actives i actuïn de manera viral per a transmetre la informació i la possibilitat d’inscriure’s.

 Lluis Plana, delegat de Joventut; Mn. Pepe Chisvert, delegat d'Ensenyament i Rector de Sant Julià de Lòria i Sr. Carles Álvarez, Conseller Major del Comú de Sant Julià de LòriaFent el seguiment del Canòlich MusicFent el seguiment del Canòlich MusicEl Sr. Carles Álvarez, Conseller Major del Comú de Sant Julià de Lòriap1030376

Compartir