Trobada de monitors i monitores de Catalunya a Salou

Trobada de monitors i monitores de Catalunya a SalouEl cap de setmana 20 i 21 d’abril es van reunir al voltant de mil monitors i monitores de tot Catalunya a Salou sota el lema: “Segueix el rumb de l’esplai“. Es la segona trobada del nou MCEEC (Moviment de Centres d’esplai Cristians Catalans) des que ha estat consolidat. L’anterior es va celebrar fa dos anys a la ciutat de Lleida, també amb la participació de més d’un miler de monitors i monitores.

A la trobada de Salou hi van participar 58 monitors i monitores dels diferents centres d’esplai del nostre Bisbat d’Urgell, que es van encarregar d’organitzar la benvinguda que obriria el programa d’activitats de la Trobada. A més, també van preparar 2 dels 23 tallers de formació dels que s’oferien a la tarda del dissabte amb els temes: “Discapacitat i lleure: utopia i realitat” i “Animació Animal“. La tarda de formació i reflexió del dissabte també va estar dedicada a participar d’una conferència a càrrec de Juanjo Fernández, titulada: “Monitor motivat, monitor ideal“, amb un caire d’optimisme i presentació didàctica impressionant.

La inauguració oficial va comptar amb els parlaments de l’Alcalde de Salou, Pere Granados; la presidenta del MCECC de la Fundació Pere Tarrés, Maria Valencia; i el Director General de Joventut, Toni Reig. Tots ells van remarcar la tasca inavaluable i digna de reconeixement, que en el dia a dia i de manera voluntària, ofereixen els monitors en el lleure per cultivar els valors humans i cristians en les noves generacions.

A més dels tallers de formació i la conferència del dissabte, van gaudir dels correfocs típics del poble, es va realitzar una sorprenent vetllada, i un gran concert. El diumenge matí els monitors i monitores van poder participar d’una gran gimcana organitzada pels carrers de Salou. Mentre, aprofitant el marc de la Trobada, els responsables dels centres d’esplai del MCECC van reflexionar plegats sobre el disseny del Pla Estràtegic 2013-2016, que marcarà el futur del nostre Moviment.

Després d’un breu descans va arribar el moment de l’Eucaristia presidida per l’Arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, a qui va acompanyar el consiliari del Moviment Mn. Àngel Jesús Navarro i diversos consiliaris del MCECC, Delegats de Pastoral Juvenil i rectors i consiliaris de centres d’esplai de Salou i rodalies.

Va ser una trobada entranyable, harmoniosa, participativa i familiar. Un centre d’interès inspirat en el simbolisme del mar, els pirates i la navegació ha donat un aire mariner a l’esdeveniment.

Trobada de monitors i monitores de Catalunya a SalouTrobada de monitors i monitores de Catalunya a SalouTrobada de monitors i monitores de Catalunya a Salou

Compartir