Encontre de Bisbes en suport dels cristians de Terra Santa a Betlem i Jordània

jerusalem-panorama-500

Dels dies 5 al 10 de gener té lloc a Betlem i Jordània la trobada anual de la Coordinadora de Conferències episcopals en suport de la Terra Santa, i a la qual hi participa Mons. Joan-Enric Vives, com a representant de la Conferència Episcopal Espanyola. La trobada en comunió amb l’Església a Terra Santa i l’Assemblea dels Bisbes Catòlics de Terra Santa, té enguany com a tema central de reflexió les persones que estan patint i són vulnerables a Terra Santa.

Segons la nota difosa pel Consell de les Conferències Episcopals d’Europa (CCEE), “l’Església catòlica veu sempre amb gran atenció les situacions humanes i socials en dificultat, sobretot en aquella terra, anomenada Santa per diverses tradicions religioses, i que interpel•la tots els cristians a romandre sensibles i atents al que està succeint allà”.

Iniciada la reunió el vespre del dissabte dia 5 a Betlem, el diumenge 6 i dilluns 7 de gener la delegació ha estat a Jordània per visitar els refugiats iraquians i sirians. En els dies següents, els participants seran informats sobre la situació a Terra Santa, per part de Sa Beatitud Mons. Fouad Twal, Patriarca llatí de Jerusalem i del Nunci apostòlic, l’Arquebisbe Giuseppe Lazzarotto.

El tema central de la reunió rep les aportacions de representants de diverses organitzacions cristianes, sobre la situació dels refugiats africans, treballadors filipins i dels cristians a la presó.

L’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives hi participa en nom i representació de la Conferència Episcopal Espanyola per fer viva la proximitat de l’Església amb els cristians de la terra que ha vist néixer, morir i ressuscitar Jesús. Hi participen arquebisbes i bisbes dels Estats Units, Canadà, Anglaterra i Gal•les, Alemanys, França i Islàndia, amb altres membres de Sudàfrica, Bèlgica i Itàlia.

Els dies estan marcats per diversos moments d’oració, la celebració diària de l’Eucaristia, la reunió amb les comunitats locals i amb els bisbes catòlics de diferents ritus, així com amb els responsables i estudiants de les Universitats de Betlem i Americana de Jordània, així com amb membres de la família reial Jordana i les autoritats locals de Palestina.

La visita conclourà a Jerusalem amb una celebració al Sant Sepulcre i amb una conferència de premsa al Patriarcat Llatí de Jerusalem.

Compartir